Sivas

Acil tıp teknisyeninin organ nakli bekleyişi

12:07 16 Aralık 2015 1 Yorum Var
Acil tıp teknisyeninin organ nakli bekleyişi

HALİFE YALÇINKAYA - Sivas'ta 1,5 yıldır karaciğer yetmezliği tedavisi gören acil tıp teknisyeni 30 yaşındaki Murat Bayrambaş, organ nakliyle sağlığına kavuşmak istiyor. 

Murat Bayrambaş'ın 4 yıl önce sağlık çalışanlarının geçtiği rutin kontrollerde karaciğer enzimleri yüksek çıktı. Tedavi için Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesine giden Bayrambaş'a burada ilaç tedavisi uygulandı.

İlaçlarını düzenli kullanmasına rağmen 1,5 yıl önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Bayrambaş'a hastanede karaciğer yetmezliği tanısı konuldu.

Yakın akrabalarından uygun donör bulamayan Bayrambaş, organ nakliyle hayata tutunmayı bekliyor.

Murat Bayrambaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, durumunun 1,5 yıl önce ağırlaştığını anlatarak, şunları dile getirdi:

"Kullandığım ilaçlar yetersiz geldi. Bu sırada bir kanama geçirdim. Hastaneye gittiğimde doktorlar bana karaciğer nakli olmam gerektiğini söyledi. Şu anda son aşamadayız. O da nakil aşaması. İnsanlık ölmedi diye düşünüyorum. Eşimle bir hayır sahibinin bana yardım elini uzatmasını bekliyoruz. Sonuçta karaciğer kendisini yenileyebiliyor." 

Bayrambaş, yakın akrabalarından uygun donör bulunamadığını, Malatya'daki Turgut Özal Tıp Merkezine organ nakli için kayıt yaptırdıklarını ve sıranın kendilerine gelmesini beklediklerini söyledi.

Sivas 112 Acil Servis'te görevli eşi Merve Bayrambaş da evlendikten 3-4 ay sonra eşinin iç kanama geçirdiğini ve uzun süre yoğun bakımda kaldığını aktardı.

Eşinin taburcu olduktan 3 ay sonra iki kanama daha geçirdiğini söyleyen Bayrambaş, "Bugünler bizim için zor günlerdi. Son kanamadan sonra doktorlar 'Bir kanama daha olursa eşiniz yüzde 90 hayatını kaybeder' dedi" ifadelerini kullandı.

- "Şu an yaşamıyoruz"

Bunun üzerine kendi imkanlarıyla bir donör bulmaya çalıştıklarını ifade eden Bayrambaş, şöyle dedi:

"Ne yaptıksa bir verici bulamadık. Her an kanaması olacak korkusuyla yaşıyoruz. Eğer sizin aracılığınızla birilerini bulabilirsek, bize çok büyük bir iyilik yapmış olacaklar. Aynı zamanda bizi hayata tekrar bağlayacaklar çünkü biz şu an yaşamıyoruz. Doktorların da söylediği bir an önce bir vericinin bulunup bu naklin yapılması."

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naciye Özlem Saygılı Yönem de hastayı düzenli olarak takip ettiklerini belirtti.

Murat Bayrambaş'ın yemek borusundaki damarlarda genişleme olduğu için kanamalar yaşandığını ifade eden Saygılı, "Bu kanamalarda ciddi sonuçlara yol açabilir. Bunun için hastamızın bir an önce karaciğer nakli olması gerekiyor" diye konuştu.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • sivas 112 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin..
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.