Sivas

Suşehri’de atık pil toplama yarışması başlatıldı

12:38 12 Ocak 2016
Suşehri’de atık pil toplama yarışması başlatıldı

Suşehri ilçesinde "Temiz Çevre, Yeşil Doğa" kampanyası kapsamında, okullar arası atık pil toplama yarışması düzenlendi.

Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, yaptığı yazılı açıklamada, ilçe genelindeki okullar arasında başlatılan atık pil toplama yarışmasının 16 Mayıs tarihine kadar devam edeceğini belirtti.

Kampanya sonunda dereceye girecek okulların ödüllendirileceğini aktaran Yüksel, şunları kaydetti:

"Çevreye duyarlı belediye olmanın getirmiş olduğu sorumluluklarla, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile irtibata geçerek, ortak bir çalışma içerisine girdik. Çocuklarımıza atık pil toplama bilincini kazandırmak, atık pillerin çevreye ve insanlara verdiği zararları anlatmak ve çevre bilincini anlatmak, okul çağındaki çocuklara farkındalık kazandırmak amacıyla okullar arası atık pil toplama yarışması düzenledik. Yarışmayı daha heyecanlı hale getirmek amacıyla da kilogram bazında en fazla atık pil toplayan ilk dört okulumuza 'yeşil doğaya katkı' hediyeleri vereceğiz."

Yüksel, kampanyaya sadece okulların değil, tüm eğitimcilerin, kurumların ve ailelerin katılması gerektiğinine vurgulayarak, "Herkesin göstereceği duyarlılık, çocuklarımıza çevrenin korunma bilincinin kazandırılmasında etkili olacaktır. Katılım ve desteklerinden dolayı tüm okullarımıza, kurumlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.