Sivas

Şehitlerimizi uğurluyoruz

15:30 29 Ocak 2016
Şehitlerimizi uğurluyoruz

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın cenazesi, memleketi Sivas'ın Divriği ilçesinde defnedildi.

Diyarbakır'daki törenin ardından dün askeri uçakla Kayseri'ye, oradan da karayoluyla Sivas'ın Divriği ilçesine getirilen 34 yaşındaki evli ve bir çocuk babası Erdoğan için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Tören alanına getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

Törende öz geçmişi okunan Erdoğan için "Yaralı komutanını kurtarmak isterken açılan ateş sonucu Tokatlı Piyade Uzman Çavuş Osman Ateş ile şehit düştü" denildi.

Şehidin babası Sait Erdoğan, oğlunun fotoğrafını öperek, "Senin yerine ben öleydim yavrum. Yavrum, bizi nasıl bırakıp gittin, ses soluk vermeden" diye ağıt yaktı. Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin annesi Mübeccel Erdoğan da törene tekerlekli sandalyeyle katıldı.

Şehidin eşi Öznur, annesi Mübeccel ve yakınlarının gözyaşı döktüğü törene 4 yaşındaki kızı Eylül Ada getirilmediği görüldü.

Şehidin naaşı, kılınan cenaze namazı sonrası Garipler Mezarlığı'na götürüldü. Sağlık görevlilerinin yardımıyla ambulanstan indirilen anne Mübeccel Erdoğan, oğlunun tabutunun yanına getirildi.

Anne Erdoğan'ın, oğlunun tabutunu son kez okşamasının ardından şehidin cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törene şehidin yakınlarının yanı sıra Vali Alim Barut, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, kurum müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

- CHP'lilerin çelenk tepkisi

Bu arada, törene katılan bazı CHP'liler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına cenazeye gönderilen çelengin boyutunun küçük olmasına ve soyadının "Kılıçtaroğlu" şeklinde yazılmasına tepki gösterdi.

Partililer, çiçekçinin kasıtlı olarak boyutu küçük ve soyadı yanlış yazılmış çelenk hazırladığını iddia etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.