Sivas

Suşehri'nde kaportacılarda yoğunluk

15:52 30 Ocak 2016
Suşehri'nde kaportacılarda yoğunluk

Sivas’ın Suşehri ilçesinde, kar ve buzlanmadan dolayı meydana gelen trafik kazalarında araçları zarar gören sürücüler kaportacılarda yoğunluk oluşturdu.

İlçede 22 yıldır kaportacılık yapan Ümit Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazaların genellikle araç lastiklerine zincir takılmadığından meydana geldiğini söyledi.

Bir ay içerisinde kaza yapan yaklaşık 30 aracın kaporta işlemlerini yaptığını ve sırada 15 aracın daha beklediğini belirten Karabulut, "Şoförler araçlarına kar tipi lastik taktığı zaman, araçlarının güvenli olduğunu düşünüyorlar. Zincir takmadıkları içinde kar ve buzlanma nedeniyle yollarda bu tür maddi hasarlı kazalar yapıyorlar. Hasarlı araçların bakımını yapıyor, tekrar trafiğe çıkmasını sağlıyoruz" diye konuştu.

Sanayide aracını yaptıran Hüseyin Fidan ise, "Aracımın 4 lastiği de kar tipiydi. Lastiklere güvendim. Fakat gizli buzlanma varmış, fark etmedim. Bu nedenle kaza yaptım. Çok şükür bizlerde bir şey yok. Ama araçta maddi hasar oluştu. Bundan sonra daha da dikkatli olacağız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.