Sivas

Sivas Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi açılış töreni

15:31 06 Şubat 2016
Sivas Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi açılış töreni

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bir ve beraber olursak Sivas'ın da Türkiye'nin de yarını bugünden daha iyi olacaktır. Bundan hiç şüphem yoktur" dedi.

Sivas Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin açılış törenine katılan Bakan Yılmaz yaptığı konuşmada, merkezin Sivas'a 58 kilometre uzaklıkta ve 2 bin 500 metre rakımda olduğunu söyledi.

Çeşitli kültür zenginlikleri olan Sivas'ın bir değer kazandığını ifade eden Yılmaz, "Sivas kültür turizmi için bir markadır. Sağlık turizmi için de potansiyel vardır. Kangal Balıklı Kaplıca'yı sağlık turizmi olarak değerlendirmek lazım. Termal turizmde de imkanları var. Sıcak Çermik ile bu merkez arasındaki mesafeyi ve havaalanı bağlantısını da önümüzdeki dönemde gerçekleştirdiğimizde, aynı gün hem termal turizmden hem de kış turizminden yararlanabilmek mümkün olacak" diye konuştu.

Yılmaz, bu tesisin Sivas'ın kalkınmasında tek başına yeterli olabilecek öneme sahip olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Devlet üzerine düşeni gereği gibi yaptı. Bundan sonra iş Sivaslı hemşehrilerimize düşüyor. Buranın tanıtımını yapacağız. Buradaki hizmeti en üst seviyede kaliteli olarak vereceğiz ve önümüzdeki dönemde yılda 500 öğrencimizi kayakçı olarak yetiştireceğiz. 10 yılda 5 bin öğrenci yapar. Bunların içerisinde inşallah Türkiye'yi yurt içinde ve yurt dışında temsil eden sporcularımız çıkacaktır."

Bu eserin ortaya çıkmasında çok sayıda kurumun katkısının olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Yıldız Dağı ile Sivas'ın yıldızı parlıyor. Sivas'ın geleceğinden umutluyuz. Şunu inanarak söyledik, 'Sivas'ın da Türkiye'nin de bugünü dünden her bakımdan daha iyi oldu'. İnşallah bir ve beraber olursak Sivas'ın da Türkiye'nin de yarını bugünden daha iyi olacaktır. Bundan hiç şüphem yoktur" ifadesini kullandı.

- "Buranın getireceği iktisadi dinamizm Sivas'a farklı bir boyut katacaktır"

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ise kayak sporunun dünyada iktisadi gelişmeyi ve bölgesel kalkınmayı sağlayan tek spor olduğunu söyledi.

Bu yatırımın Sivas'ın kalkınması için önemli olduğunu dile getiren Yarar, "Buranın getireceği iktisadi dinamizm Sivas'a farklı bir boyut katacaktır. Bizim Kayak Federasyonu olarak bir olimpik hedefimiz var. 2026 olimpiyatlarını Türkiye'ye almak, olimpiyat şampiyonları yetiştirmek, başta kayak olmak üzere Türkiye'de az tanınan kış sporlarını geliştirmeyi çok büyük bir hedef edindik. Bu güzel yatırım Türkiye'nin büyük ve olimpik hedefleri doğrultusunda önemi bir mihenk taşı olacaktır" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, içinde pistler, mekanik tesisler, yapay karlama, buz park, otel, 2 günübirlik tesis, 2 kütük ev, idari ve teknik bina, sağlıkevi, karakol binası, meteoroloji istasyonu ile mesire alanlarının bulunduğu Sivas Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış töreninde, "Sivas'ın Yıldızı Parlıyor" projesi kapsamında Kayak Merkezi'nde eğitim alan öğrenciler, Türk bayraklarıyla kayak gösterisi yaptı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törenin ardından Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, tesisleri gezdi.

Törene, Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun ve diğer yetkililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.