Sivas

İŞKUR, CÜ'de irtibat bürosu açtı

15:01 11 Şubat 2016
İŞKUR, CÜ'de irtibat bürosu açtı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Sivas Şubesi, Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) staj yapmak ya da çalışmak isteyen öğrenciler için irtibat bürosunun açtı.

İŞKUR Sivas Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkezi kafeterya üçüncü katında açılan İŞKUR irtibat bürosu, çarşamba ve perşembe günleri üniversite öğrencilerinin hizmetinde olacak. Staj yapmak ya da çalışmak isteyen öğrenciler irtibat bürosu aracılığıyla bütün işlemlerini yapabilecek.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nurettin Köksal, öğrencileri çalışmaya davet ederek, "Açtığımız irtibat bürosuyla Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. İşbaşı Eğitim Programı kapsamında çalışmak ya da staj yapmak isteyen üniversite öğrencilerimize yüzde 30 kontenjan hakkı tanıyoruz. Yani öğrencilerimiz hem okuyacak hem de geçimini sağlayacak geliri elde edebilecek" ifadesini kullandı.

Çalışmak isteyen, staj yapmak isteyen, üniversiteyi bitirmeden önce gelir elde etmek isteyen öğrenciler için faydalı bir çalışma yaptıklarını hatırlatan Köksal, şunları kaydetti:

"Çalışma ve İş Kurumu tarafından görevlendirilen memurlarımız, İŞKUR irtibat bürosunda öğrencilerimize hizmet verecek. Eğer öğrencilerimizden talep gelirse büromuz haftanın her günü açık olacak. İşbaşı Eğitim Programı çalışmayı ya da bir an önce hayata atılmayı düşünen öğrencilerimiz için devletimizin sunmuş olduğu çok güzel bir imkan. Bugün dünyada 62 vatandaşın mal varlığı, üç milyar vatandaşın mal varlığına eşit olmuş durumda. Bu çok adaletsiz bir paylaşımdır. Sosyal adalet ve dengesizliği kapatabilmemiz için hepimizin olduğu gibi üniversite öğrencilerimizin de çok çalışması gerekiyor. Bu noktada bize bu noktada destek veren Cumhuriyet Üniversitesi yönetimine teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.