Sivas

Maçın ardından

16:35 14 Şubat 2016
Maçın ardından

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'un teknik direktörü Mesut Bakkal, Çaykur Rizespor karşısında aldıkları 2-1'lik galibiyetin bir başlangıç olduğunu, ligde 13 maç kaldığını ve 7 galibiyete daha ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Bakkal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, taraftarla bütünleştiklerinde sahalarında yenemeyecekleri takım olmadığını belirtti.

Tesislerden itibaren kendilerine destek veren taraftara teşekkür eden Bakkal, "Bizimle beraber oynadılar, bizimle yendiler. Bu galibiyet onlara armağan olsun. Böyle bir galibiyeti özlemişlerdi, böyle bir takımı özlemişlerdi" dedi.

Yiğit İncedemir'in 55. dakikada gördüğü kırmızı karta kadar sahada iyi bir görüntü çizdiklerini dile getiren Bakkal, kırmızı karttan sonra da inançlarını kaybetmediklerini ifade ederek, "Bu bir başlangıç, daha 13 tane maçımız var. Bize 7 tane daha galibiyet lazım. Bıkmadan, usanmadan, daha büyük coşkuyla bu işe devam edeceğiz. Ufak tefek arada aksilikler olacak ama devam edeceğiz. Sekiz maçımız içeride" diye konuştu.

Mesut Bakkal, kırmızı-beyazlı ekibin ligin ikinci yarısında en fazla koşan 3. takım olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Topu rakibe en az veren takım. Topla çok oynayan bir takımdı ama topsuz oyunda yoktu. Şimdi biraz daha topsuz oynamaya başladık. Yiğit, Mehdi gibi savunma mantalitesi olan oyuncuları seçtik. Önemli olan hastalığı teşhis etmek. Futbol, bu yürek... Yiğidoya'ya yakışan yürek. Hepsi böyle devam edecek. Bu iş onların işi. Çok ertelediler. Bu kadar ertelemeyi Sivas camiası hak etmiyor."

Karşılaşmanın hakemini değerlendirmesi istenen Bakkal, "Yendikten sonra hakem hakkında konuşmuyorum. Yenelim de böyle. Sonuçta ben 'bitir' dedim bitirdi yani" ifadelerini kullandı.


- Çaykur Rizespor cephesi


Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman da galibiyet dolayısıyla Medicana Sivasspor'u tebrik etti.

Ev sahibi ekibin 10 kişi kalmasının ardından oyunun inisiyatifini ele aldıklarını belirten Karaman, çok net pozisyonlarda yanlış tercihler nedeniyle golü bulamadıklarını belirtti.

Skorda takımın isminin yazdığını, futbolcuların isminin yazmadığını dile getiren Karaman, "Futbolcularımız açısından dikkate alınıp, üzerinde tartışılması gereken bir konu. Girdiğimiz net pozisyonlarda daha kolektif olmak zorundayız ama bunu yapmadık. Bunu yapmamanın cezasını da çok ağır bir mağlubiyetle ödedik" şeklinde konuştu.

Karaman, şöyle devam etti:

"1-1'den sonra, oyuncunun ismini verip maçı ona yüklemek istemiyorum ama mutlaka konuşacağız. O kadar net pozisyon, 3 kişi boş. Hem de 3 tane. Maç 2-1'e, 3-1'e gider. Bazı yerde pas vereceksin bazı yerde şut atacaksın ama oyuncular çok skorer olmak istiyor. Öyle olunca da cezayı yiyoruz. Çıkar, gol. Üç kişi boş. Çıkar, boş kaleye gol atacak. Oradan kaleye mi vurulur. Bir tane değil, 2-3 tane."

Hakemlerin performansı sorulan Karaman, oyuncular, teknik direktörler gibi hakemlerin de hata yapabildiğini ancak birileri bilerek hata yapıyorsa mutlaka bunun cezasını çekmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.