Sivas

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Kahveci:

17:42 22 Mart 2016 1 Yorum Var
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Kahveci:

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "İnşallah bundan sonra kamuda taşeron çalışma sistemi diye bir istihdam politikası ortaya konulmaz." dedi.

Kahveci, Türk Sağlık-Sen Sivas Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınacağına ilişkin açıklamanın sevindirici olduğunu söyledi.

Sendika olarak daima taşeron çalışmanın iyi olmadığını belirttiklerini aktaran Önder Kahveci, "İnşallah bundan sonra kamuda 'taşeron çalışma sistemi' diye bir istihdam politikası ortaya konulmaz." ifadesini kullandı.

Kahveci, sağlık çalışanlarının son dönemlerde birtakım beklentilerinin olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sağlık çalışanları zor şartlarda çalışıyor. Hastanelerde de ağır iş yükü var. Bunun karşılığında da hak ettiklerini alamıyorlar. Daha iyi bir ücret, yaşam koşullarını kolaylaştıracak bir ücrete ihtiyaç var. Bunun mutlaka gündeme gelmesi lazım. Bir iyileştirme söz konusu olmalı. Biz şunu istiyoruz; bir yılda en az 60 gün sağlık çalışanlarının tamamını kapsayacak şekilde bir fiili hizmet düzenlemesinin doğru olacağı kanaatindeyiz."

Hekimlerin emeklilik ücretlerinin yükseltilmesinin doğru bir uygulama olacağını belirten Önder Kahveci, "Burada da yine ebe, hemşire gibi diğer sağlık çalışanlarının unutulmaması lazım. Sağlık hizmeti, bir ekip hizmeti. Ekip hizmeti anlayışı içerisinde bu düzenleme herkesi kapsamalı ve bundan sonrası için de sağlık çalışanlarının bütün gelirleri emekliliğe esas kazanç olarak değerlendirilmeli." diye konuştu.

Sağlıkta şiddet olaylarına değinen ve tutuklu yargılamanın gündeme geldiğini anımsatan Kahveci, bu düzenlemeyle birlikte mahkemelerin de bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğini, şiddet olaylarının önlenmesi için caydırıcı tedbirlerin alınması gerektiğini de kaydetti.

Sağlık çalışanlarının yüz kızartıcı suçlar sebep gösterilerek iş güvencesinin esnetilmesini doğru bulmadıklarını da savunan Önder Kahveci, "Bizim için iş güvencesi vazgeçilmezdir, kırmızı çizgimizdir. İş güvencemizin elimizden alınmasına Türk Sağlık-Sen olarak asla müsaade etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Yusuf kansız 8 yıl önce Şikayet Et
    ASM de att olarak çalışmaktayım sözleşmeli değilim asm doktorların bünyesinde çalışıyorum maaşım devlet tarafından doktora ödenek yapılmaktadır kadro alabiliyormuyum 
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.