Sivas

Recep, Tayyip ve Erdoğan'ın annesi Cumhurbaşkanı ile tanışmak istiyor

11:11 30 Mart 2016
Recep, Tayyip ve Erdoğan'ın annesi Cumhurbaşkanı ile tanışmak istiyor

SERHAT ZAFER / HALİFE YALÇINKAYA - Sivas'ta, üçüz bebeklerine "Recep", "Tayyip" ve "Erdoğan" ismini veren Seher Bozkurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışmayı arzuluyor.

Gemerek ilçesinde yaşayan Seher ve Erkan Bozkurt çiftinin yaklaşık 3 ay önce üçüz bebekleri dünyaya geldi. Prematüre doğan bebekler, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Servisinde tedavi altına alındı. Tedavileri süren bebeklerin yakında taburcu edilmesi bekleniyor.

Bebeklerin annesi Seher Bozkurt (23) AA muhabirine yaptığı açıklamada, bebeklerinin üçüz olduğunu öğrendiklerinde eşi Erkan Bozkurt ile çok mutlu olduklarını anlattı.

Bebeklerinin üçünün de erkek olduğunu öğrenince eşiyle Recep, Tayyip ve Erdoğan ismini koymaya karar verdiklerini ifade eden Bozkurt, eşiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı büyük sevgi beslediklerini söyledi.

Bozkurt, "Cumhurbaşkanımızın çocuklarımızı görmesini çok istiyoruz. Çocuklarımın da büyüyünce büyük insan olmalarını ve büyük mertebelere gelmesini çok isterim. İnsanların bakış açısı gerçekten çok güzel, zaten büyük bir kitle cumhurbaşkanımızı çok seviyor. Biz de o sevenlerin içerisindeyiz. Cumhurbaşkanımızın çocuklarımızı gelip görmesini veya biz ona gitmeyi çok isteriz." diye konuştu.

Eşinin bir akaryakıt istasyonunda asgari ücretle çalıştığını belirten Bozkurt, bebeklerin bakımının zor olacağını dile getirdi.

- "Sağlık durumları iyi"

CÜ Sağlık Hizmetleri Uygulama Hastanesi Yenidoğan Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Bolat, üçüz bebeklerin prematüre olarak dünyaya geldiğini ve hastanede tedavi edildiklerini kaydetti.

Bebekleri birkaç gün içerisinde taburcu etmeyi planladıklarını aktaran Bolat, "Sağlık problemleri yok gözüküyor. Bebeklerimiz 28 haftalık olarak dünyaya geldikleri için uzun süreli takip edilmeleri gerekiyor. Ailemizi de bu konuda bilgilendirdik, çocuklarımızı okul çağına kadar takip edeceğiz." dedi.

Bolat, "Daha önce de Recep, Tayyip, Erdoğan ismi verilen üçüzümüz olmuştu. Açıkçası böyle olunca biz de biraz heyecanlanıyoruz. Hastane yönetimi ve toplum bu konuda biraz ilgili oluyor." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.