Sivas

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas'ta

20:09 10 Nisan 2016
Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas'ta

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çıkan çatışmada yaralanan gaziyi evinde ziyaret etti.

Bakan Yılmaz, Sivas'taki temasları kapsamında ilk olarak restore edilen Hoca İmam Camisini ziyaret etti.

Bakan Yılmaz, daha sonra 22 Mart'ta Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çıkan çatışmada yaralanan ve Gülhane Askeri Tıp Akademisindeki (GATA) tedavisinin ardından memleketi Sivas'a gelen Jandarma Uzman Çavuş Murat Kaya'nın (27) Seyrantepe Mahallesi'ndeki evine gitti.

Yılmaz, evli ve bir çocuk babası Kaya'ya geçmiş olsun dileklerini iletti. GATA'yı ziyaret ettiğini ve orada tedavi gören asker ve polislerin moralinin yerinde olduğunu belirten Yılmaz, neye ihtiyaçları varsa gidermeye hazır olduklarını söyledi.

Yılmaz, ziyarette Kaya'nın kardeşlerine ve 1,5 yaşındaki oğlu Ahmet Hamza'ya çeşitli hediyeler verdi.

Gazi Kaya da dimdik ve kararlılıkla yollarına devam edeceklerini dile getirerek, "Bizde psikolojik sarsıntıya uğramak yok. Şehit de versek gazi de olsak hedefimiz belli. Ülkemize zarar vermek isteyen terör örgütü mensuplarına karşı mücadeleye devam etmeye hazırız." diye konuştu.

Ziyarete Vali Alim Barut, AK Parti Sivas milletvekilleri Selim Dursun, Habip Soluk ile Belediye Başkanı Sami Aydın da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.