Sivas

Sivas'ta su kesintisi

16:21 12 Nisan 2016
Sivas'ta su kesintisi

Sivas'ta su kesintisi uygulanacağı ve kentteki 26 mahalleye 36 saat süreyle su verilemeyeceği bildirildi.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karaman, yaptığı yazılı açıklamada, şehrin genelinde sık sık su kesintisine sebep olan Paşabahçe yolu üzerindeki hatta çalışmaların sonuna yaklaşıldığını kaydetti.

Paşabahçe yolu altında kalan eski hattın, üzerindeki 9 metrelik dolguyu taşıyamaması sebebiyle özellikle kış aylarında sürekli arıza yaşandığını aktaran Karaman, yaşanan sıkıntıların giderilmesi için Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekiplerinin sorunlu noktayı devre dışı bırakarak yeni hattın hizmete alınması için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Çalışmalar kapsamında kentte 36 saat süren su kesintisi uygulanacağını kaydeden Karaman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Paşafabrikası’nda şehrimizi besleyen bin 200’lük çelik içme suyu ana şebeke hattımız yol yapım çalışmaları altında kalmıştı. Bu sebeple hatta sürekli arıza oluşuyordu. Bu arızalar 20 mahalleyi etkiliyordu ve arıza giderilene kadar bazen 24 saat, bazen 36 saat, bazen de 48 saate varan kesintiler yapmak zorunda kalıyorduk. Vatandaşlarımız da bu yüzden mağdur oluyorlardı. Bu mağduriyetin giderilmesi amacıyla Paşafabrikası ile merkez arasına yaklaşık 2 bin 200 metrelik yeni bir hat çektik. Bu hattın bağlantılarını yaptıktan sonra bir daha su kesintisi yaşanmayacak. Çalışmanın belediyemize yaklaşık maliyeti 3 milyon liradır."

Su kesintisi 13 Nisan'da saat 24.00'te başlayacak ve 36 saat sürecek.

Su kesintisinden Mevlana, Yüceyurt, Mehmetpaşa, Aydoğan, Yenidoğan, Yeni Mahalle, Ece, Çiçekli, Altuntabak, 4 Eylül, Emek, Diriliş, Karşıyaka, Esenyurt, Alibaba, Seyrantepe, Kılavuz, Şeyhşamil, Kümbet, Çayboyu Mahalleleri ile Huzur, Yunus Emre, İstiklal, Esentepe, Selçuklu ve Tuzlugöl mahallelerinin bir kısmı ve Organize Sanayi Bölgesi 2. Kısım etkilenecek.






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.