Sivas

Kutlu Doğum Haftası

12:15 15 Nisan 2016
Kutlu Doğum Haftası

Suşehri ilçesinde bir düğün salonunda düzenlenen programda Kura'n-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Sivas'ın Suşehri ve Gürün ilçelerinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

İlçe Müftü Vekili Hasan Yılmaz, birlik ve beraberliğe önem verilmesi gerektiğini belirterek, "Bir olursak, beraber olursak belaları başımızdan uzaklaştırırız." dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan da "Bizi bölmeye çalışıyorlar. Biz de inadına birbirimize sarılıp, birbirimize sahip çıkıp birliktelik sağlamalıyız. Çünkü birlikten kuvvet doğar. Bizler ülkemizde bu birlik ve beraberliğimizi yakaladık mı bize top bile atsalar yıkamazlar." ifadelerini kullandı.

Öğrenciler tarafından ilahilerin okunduğu programda, vatandaşlara lokum ikram edildi ve gül dağıtıldı.

- Gürün ilçesinde program düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi Gürün Meslek Yüksekokulu tarafından Asef Çoban Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kaymakam Fatih Özdemir, programda yaptığı konuşmada, "Kutlu Doğum'u hep birlikte coşkuyla kutluyoruz. Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu güzel günlerin dünyaya barış ve huzur getirmesini umuyorum." diye konuştu.

Belediye Başkanı Nami Çiftçi de Kutlu Doğum Haftası'na ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Gürün Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Önder ise birlik beraberlik ve sevginin önemine vurgu yaparak, "Peygamberimizi sadece okuyarak değil, onun gibi yaşayarak öğrenmeli ve çocuklarımıza da bu şekilde örnek olmalıyız." ifadesini kullandı.

Program, şiir ve ilahi dinletisinin ardından sona erdi.

Programa, İlçe Jandarma Komutanı Ethem Gökboğa, İlçe Emniyet Müdürü Zekeriya Yaldız, protokol üyeleri, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.