Sivas

Sivas'tan kısa kısa

12:42 02 Mayıs 2016
Sivas'tan kısa kısa

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında Kanuni Ortaokulu'nda TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

Okulun Müdürü Yıldıran Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmada, bilim fuarında öğretmen Özge Sarcan başkanlığında hazırlanan 50 projenin sergilendiğini söyledi.

Projelerin 84 öğrenci ve 14 danışma öğretmenle hazırlandığını aktaran Yıldırım, fuarın 2 gün açık kalacağını belirtti.

Açılışa, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Mücahit Gül ve Ayhan Bülbül ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

- "Bir hikayem var dinler misin" projesi

Ulaş Vali Lütfi Tuncel Ortaokulu'nda kütüphane kulübü öğretmeni Ersin Acar, öğrencilerin okuma alışkanlığını pekiştirmek amacıyla "Bir hikayem var dinler misin" adlı proje başlattı.

Okul Müdürü Ramazan Baker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeden olumlu sonuçlar aldıklarını dile getirerek, "Projeyle öncelikle kütüphanemizden en çok kitap alıp okuyan öğrencilerimiz belirleniyor daha sonra bu öğrencimiz beğendiği bir hikayeyi okulda arkadaşlarına anlatıyor. Ben de ara ara girdiğim sınıflarda öğrencilerle okudukları kitaplar hakkında sohbet ediyor, sorular soruyorum. Kendi okuduğum kitapları da öğrencilere tanıtıyorum." dedi.

Baker, projeyi başlatan Acar'a teşekkür etti.

Kütüphaneden çok sayıda kitap alan öğrenciler ise projeye yoğun ilgi gösteriyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.