Sivas

El hijyeni için klip hazırladılar

14:07 06 Mayıs 2016
El hijyeni için klip hazırladılar

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi, el hijyenin dikkat çekmek için klip hazırladı.

CÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aynur Engin'in sözlerinin yazdığı ve el hijyeninin önemi anlatıldığı klipte, 18 öğretim üyesi, 6 hemşire ve hastane personeli ile Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri rol aldı.

Engin, yaptığı açıklamada, el hijyenine dikkat çekmek istediklerini belirterek, "Sağlık çalışanlarının, hastane enfeksiyonu gelişmemesi için el temizliğinde dikkat etmesi gereken beş kural var, bunlara dikkat çekmek istedik." dedi.

Özellikle hastanede çalışan personelin el hijyeni konusunda daha hassas olması gerektiğini ifade eden Engin, "Hedef kitlemiz hastanede çalışan tüm personeldir. Amaç, el temizliğini doğru bir şekilde yaparsak hastalarımızı koruruz mesajı vermek. Bunu da kliple eğlenceli bir şekilde yaptık." diye konuştu.

Çocukların da rol aldığı klipte, "Yaşam senin elinde, şifa dağıtan eller, olur birer katiller, sağlamasan hijyeni ödetir birer birer." gibi sözlere yer verildi.

Dünya El Hijyeni Günü kapsamında hazırlanan klipte, hastanede çalışan bazı doktorlar da klipteki parçayı seslendirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.