Sivas

Sivas İl Özel İdaresinin yeni iş sezonu açılışı

19:03 06 Mayıs 2016
Sivas İl Özel İdaresinin yeni iş sezonu açılışı

Sivas İl Özel İdaresine alınan yeni iş makinelerinin hizmete girmesi ve 2016 yılı iş sezonu açılışı nedeniyle tören düzenlendi.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, asfalt plenti tesislerinde düzenlenen törende konuşan Sivas Valisi Alim Barut, Sivas'ın 28 bin kilometre yol ağıyla geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu belirti.

Sivas İl Özel İdaresinin zor şartlarda hizmet verdiğini ve zor işleri başardığına değinen Barut, şunları kaydetti:

"Zorluğu hiç kimse tek başına başaramaz, bu birliktelikle elde edildi. Bu dayanışma bizleri daha iyi hizmet eder hale getirdi. Ortada bazen dedikodular dönüyor, 'ayrımcılık yapılıyor' diye. Asla böyle bir şey yok, hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık, yapmayacağız. Ama hizmetler eksik olabilir sebeplerini başka yerde aramalıyız. Örneğin, nüfus yoğunluğu veya aciliyet gereken durumlar gibi kriterler koyarak uyguladığımız projelerde hem daha çok insanımızın talebini karşılamış oluyoruz hem de daha verimli sonuçlar alıyoruz. Başlangıçta en az 300 nüfus kıstasımız bu yıl 100-150 nüfusa kadar düşmüş durumdadır. Alt yapısını bitirmediğimiz köyün yolunu, parkesini programa almıyoruz. Sağlıklı içme suyu her köyde önceliğimizdir. Dolayısıyla ayrımcılık yapmamız söz konusu değildir.”

Yeni alınan iş makinelerinin hayırlı olmasını ve kazasız bir iş sezonu dileyen Barut, "İş makinelerimizin ortalama ömrü gençleşti, daha kaliteli hizmet sunacağız. 35 milyon lira civarında para harcadık. Bu bir başarıdır." ifadelerini kullandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise kurum olarak araç parkını yenilemeye devam ettiklerini belirterek, son 2 yılda 180 iş makinesi alındığını aktardı.

Sivas İl Özel İdaresi personellerine kazasız belasız iş sezonu dileyen Ayhan, Sivas'ın geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu ve hizmetleri sahaya yansıtmak için tüm imkanları seferber ettiklerini aktararak, "Daha verimli hizmet üretmek için bütçe imkanlarını artırarak bu coğrafyaya hizmet edeceğiz. Ayrıca Sivas İl Özel İdaresinin makine ikmal parkını şehir dışına kaldırmak için projemiz var. Şehir dışında daha modern ve teknolojik seviyesi üst noktada olan bir alanda asfalt plenti ve büz şantiyesi ile hizmet vereceğiz. İnşallah yakında bu projeyi neticelendireceğiz." açıklamasında bulundu.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da yeni iş sezonunun hayırlı olmasını dileyerek, Sivas'ın gelişmesi ve cazip hale getirilmesi için herkesin çalışma yapması gerektiğini ifade etti. Aydın, "Şehrimizi gelişmişlik bakımından iyi noktaya taşımalıyız. Eğer bu başarılırsa bu memleketi kimse terk etmez." ifadelerini kullandı.

Alınan iş makinelerinin hizmetin kalitesi ve verimliliği açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Aydın, "Ekip ve ekipmanlarıyla İl Özel İdaremiz köylerimize güzel hizmetler kazandıracaktır." değerlendirmesinde bulundu.

İl Genel Meclis Başkanvekili Ferhat Ünsal ise merkezle birlikte 17 ilçeden seçilerek gelen 43 meclis üyesinin kente daha iyi hizmet sunmak adına ciddi bir mesai harcadığını anlattı.

Kurban kesimiyle sezon açılışı yapılan törene, Vali Yardımcıları Turgay İlhan, Mehmet Şerif Olcaş, İl Genel Meclis Başkan Vekili Ferhat Ünsal, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, ilçe kaymakamları ile il ve ilçe özel idare çalışanları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.