Sivas

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

16:52 19 Mayıs 2016
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Sivas'ın Hafik, Suşehri, Şarkışla ve Zara ilçelerinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.

Hafik'te düzenlenen törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Yahya Yıldırım, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Hafik Kaymakamlığınca yapılan açıklamada, 19 Mayıs kutlamalarının hava muhalefeti nedeniyle yarın saat 10.00'da Hafik Semt Sahasında yapılacağı bildirildi.


- Suşehri

Suşehri ilçesinde düzenlenen tören, Fen Lisesi bahçesinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Okul öğretmenlerinden Sinan Topçu, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiir okundu ve çeşitli gösteriler sunuldu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla okullarda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Program folklör gösterisiyle sona erdi.

Törene, Suşehri Kaymakam Kadir Perçi, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Hüseyin Aydın, Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, vatandaş, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


- Şarkışla

Gülsu Meydanı'ndaki törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Faruk Ayçiçek'in Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende, 60. Yıl Spor Salonu öğrencileri wushu ve folklor gösterileri sundu.

Tören, ilçede düzenlenen satranç ve atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere madalya ve kupalarının verilmesiyle sona erdi.

Törene, Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Garnizon Komutanı Ergel ve Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, siyasi parti temsilcileri, vatanda, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


- Zara

İlk olarak Hükümet Meydanında Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başlayan program, gençlik yürüyüşü ile devam etti.

İlçe protokolü ve öğrencilerin katılımı ile Hükümet Meydanı'nda başlayan ve Zara Spor Salonu'nda sona eren yürüyüşün ardından spor salonundaki programa geçildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hamza Ergüt, konuşma yaptı.

Ergüt, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize bu günü bayram olarak hediye etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bu vesile ile rahmetle anıyor, gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum." dedi.

Konuşmanın ardından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu.

Program, Zara Belediye Güreş Spor Kulübü sporcularının jimnastik hareketleri gösterisi ve öğrencilerden oluşan Türk Halk Müziği korosunun seslendirdiği müzik programıyla devam etti.

Program, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi

Programa, Zara Kaymakamı Fehmi Likoğlu, Belediye Başkanı Sayıt Ahmet Pala, kurum amirleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.