Sivas

Ulaş'ta tarım ve hayvancılık faaliyetleri

10:05 01 Haziran 2016
Ulaş'ta tarım ve hayvancılık faaliyetleri

Ulaş ilçesinde, Sivas İl Özel İdaresinin tarım ve hayvancılığı geliştirmek için çalışmaları sürüyor.

Sivas İl Özel idaresinden yapılan açıklamaya göre, bölgedeki tarımsal üretimin arttığına dikkati çeken Ulaş Kalkındırma Derneği Başkanı Tayyar Açık, Sivas Valisi Alim Barut başta olmak üzere İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan'ın kendilerine destek vererek Ulaş'ta seracılığı, çilek yetiştiriciliğini ve organik arıcılığı geliştirdiklerini belirtti.

Bölgeye verilen desteklerden dolayı Sivas İl Özel İdaresine teşekkür eden Açık, "Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Salih Ayhan bize 180 bin çilek fidesi verdi ve biz de bunları köylere dağıttık. İlimizde Sivas çileğini tanıttık, Sivas çileğini şuan herkes bekliyor. Bu bir başlangıçtı, bunu daha da arttırarak devam edebiliriz ama sıkıntımız pazar konusu. Biz kurulduğumuzdan beri gerek Sivas, gerek Ulaş'ta köy pazarını oluşturamadık. Bütün vilayetlerde köy pazarı var ama Sivas'ta köy pazarı yok." ifadelerini kullandı.

Sivas'ın ekonomisinin köylü ile şehirli arasındaki alışverişe bağlı olacağını aktaran Açık, şunları kaydetti:

"Köylü gelmezse Sivas'ın ekonomisinde de sorunlar ortaya çıkacaktır. Sivas ekonomisi için köylü üretmek zorunda, ürettiğini de pazarlamak zorundadır. Pazarlama sistemini oluşturursak biz Sivas'tan ihracat bile yaparız. Sivas ithal eden bir il, bütün ürünlerimizi dışarıdan yiyoruz. İlimizde hemen hemen her köye gölet yapıldı. Susuzluktan dolayı bir şey üretemiyorduk, suyumuzda geldikten sonra artık her şeyi üretecek duruma geldik. Bölge bölge iyi bir planlama yaparak Sivas'ta üretimi yönlendirecek bir lidere ihtiyacımız var."

Sivas İl Özel İdaresinin Ulaş'ta 20 köylüye 400 arı kovanı desteği verdiğini de anımsatan Açık, Tecer Dağındaki bitkisel aromanın hiçbir yerde bulunmadığını belirterek, geçen yıl 10 dönüm tarlaya ekilen kuşburnuların meyvelerini toplamaya hazırlandıklarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.