Sivas

Suşehri'ne yeni hastane yapılacak

15:20 21 Haziran 2016
Suşehri'ne yeni hastane yapılacak

AK Parti Suşehri İlçe Başkanı Rüstem Yüce, Suşehri ilçesine yapılacak yeni hastanenin mevcut hastaneden 2 kat büyük olacağını söyledi.

Kaymakam Kadir Perçi, Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, İl Genel Meclis üyelerinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Yüce, yeni yapılacak hastanenin özellikleri hakkında bilgi verdi.

Yüce, ilçedeki mevcut hastanenin kapalı alanının 8 bin metrekare olduğunu dile getirerek "Yeni yapılacak Devlet Hastanemiz ise mevcut hastanemizden yaklaşık 2 buçuk kat büyüklüğünde yani 21 bin metrekare kapalı alanı olacaktır. İnşaat oturum alanı 5 bin 825 metrekare, otopark alanı ise 3 bin 850 metrekareye çıkarılmıştır." dedi.

Hastanede son model cihazların da olacağını kaydeden Yüce, "Mevcut hastanemizde acil yatak sayımız 4 iken, yeni hastanemizde 20’ye, acil oda sayısı bir iken, bu oda sayısı 5’e, polikinlik oda sayısı 16 iken, polikinlik oda sayısı yeni hastanemizde 21’e çıkacaktır. Ameliyat odası ve ameliyat masa sayısı ise 4’e çıkacak olan yeni hastanemizde, yoğun bakım oda sayısı 5’den 10’a çıkarılacaktır. 126 yatak sayılı bir hastanemiz olacaktır." diye konuştu.

Yüce, bazı branş doktorların norm kadro sayısının da artırılacağını kaydederek, personel sayısında da artış olacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.