Sivas

Sivas'ta Kösedağ Savaşı şehitleri anıldı

23:20 08 Temmuz 2016
Sivas'ta Kösedağ Savaşı şehitleri anıldı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, Anadolu Selçukluları ile Moğollar arasında 1243 yılında yapılan Kösedağ Savaşı'nda şehit olanlar için anma programı düzenlendi.

Kaymakamlık, Belediye, Suşehri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Sancaktepe Belediyesinin desteğiyle ilçedeki eski sebze pazarında gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, programda yaptığı konuşmada, Türk milletinin zengin bir tarihe sahip olduğunu söyledi.

Tarihin yad edilmesi gerektiğini belirten Erdem, "Sevindiğimiz ve üzüldüğümüz birçok tarihi olayımız var. Bizler dünyanın en kadim, en eski milletlerinden biriyiz. Vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda 773 yıldır düzenlenen Kösedağ anma etkinliğini daha geniş coğrafyaya duyurmak amacıyla bu yıl resmi olarak yapmanın arzusu içerisindeyiz." diye konuştu.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem de millet olarak öze dönüşü başlattıklarını dile getirdi.

Kösedağ Savaşı'nda şehit düşenleri bir kez daha andıklarını ifade eden Erdem, "Osmanlı ve Selçuklu ruhunu ayağa kaldırarak, devletimizi güçlü kılarak, devlet ve millet bütünleşmesiyle özü bir millet olarak yaşamak zorundayız. Yoksa kimse bizlerin gözünün yaşına bakmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel de etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Suşehri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer Karabiber ise Kösedağ Savaşı'nı Türkiye gündemine taşımak amacıyla böyle bir resmi organizasyon yaptıklarını anlattı.

Karabiber, "Kösedağ Savaşında şehit düşen askerlerimizi güzel bir organizasyonla anarak, Suşehri'nin de tanıtılması için halis iyi niyetle bu programın ilkini gerçekleştiriyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Balhatun Camisi'nde Kur'an-ı Kerim okutuldu.

Camideki programın ardından vatandaşlar, sloganlar eşliğinde meşalelerle Sivas Caddesi'nde yürüyüş gerçekleştirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.