Sivas

30 Ağustos Zafer Bayramı

11:47 30 Ağustos 2016
30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Sivas, Niğde ve Nevşehir'de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene, Vali Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas Garnizon ve 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından valilikte düzenlenen tebrik kabul törenine geçildi.

Vali Gül ve beraberindekiler daha sonra Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği ile Muharip Gazileri Derneğini ziyaret etti.

Gül, burada yaptığı konuşmada, şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Umarım artık şehit gelmez ve derneklerimizin üye sayısı artmaz." dedi.

Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal da derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

- Niğde

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Albay İdris Tataroğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ile siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Binbaşı Cengiz Yanık günün anlamına ilişkin konuşma yaptı.

Türk milletinin kaderini belirleyen 30 Ağustos Zaferi'nin, Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Yanık, "Bu zafer, ülkemizi parçalamak, milletimizi esaret altına almak, hatta yok etmek isteyen güçler tarafından, yıllar boyu sinsice hazırlanan planların, o gün içinde sonuncusu olan Sevr paçavrasının yırtılıp atıldığı, Türk birlik ve beraberliğinin nelere muktedir olduğunun tüm dünyaya gösterildiği ve toprakların hakiki ve sonsuza kadar tek sahibi olan yüce Tük milletinin ve kahraman Türk ordusunun bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğundan nasıl şahlandığını tüm dünyaya öğretildiği tarihte benzeri bulunmayan eşsiz bir zaferdir.” şeklinde konuştu.

Valilikte düzenlenen kabul töreninin ardından, Öğretmenevinde düzenlenen kokteylle program sona erdi.

- Nevşehir

Nevşehir’deki kutlamalar valilik binası önünde düzenlendi. Kurumların Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programa, Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Garnizon Komutan Vekili Albay Şemsettin Çetin, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Jandarma Yüzbaşı Suat Hayri Demirel, azim ve inancın zaferi olan 30 Ağustos Zaferi'nin, Türk milletinin ve Türk ordusunun bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda nasıl şahlandığının tüm dünyaya gösterildiği bir gün olduğuna değindi.

Kutlamalar, Aktaş, Çetin ve Ünver'in, tebrikleri kabulüyle devam etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.