Sivas

Halk Sağlığı Haftası

17:46 05 Eylül 2016
Halk Sağlığı Haftası

Sivas'ta, Halk Sağlığı Haftası nedeniyle program düzenlendi.

Tarihi Kent Meydanı'nda açılan stantta vatandaşlara hareketli yaşam, kanser taramaları, sağlıklı beslenme, hijyen ve organ bağışı konularında bilgi verildi. Programda konuşan Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, 3-9 Eylül tarihlerinin Halk Sağlığı Haftası olarak kutlandığını söyledi.

Hafta boyunca bazı etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Sağlam, halk sağlığı deyince akla doğumdan ölüme kadar olan her aşamanın geldiğini ifade etti. Hayata ilk adım atılan andan itibaren bebeğin aile hekimi gözetimi altına girdiğini aktaran Sağlam, "Bu gözetim ölünceye kadar devam eder. Hasta ve hekim ilişkisi bu haftalarda biraz daha ön plana çıkıyor. Bunu halkımıza aktarabilmek için bu etkinlikleri düzenliyoruz." dedi.

Sivas Halk Sağlığı bünyesinde bin 200 sağlık personelinin görev yaptığını kaydeden Sağlam, insanların hayatını etkileyen en önemli alanlarda hastayla yüz yüze geldiklerini belirtti. Sağlam, müdürlüğün çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Halk Sağlığı Haftası nedeniyle açılan stantta vatandaşlara bilgiler verilirken, vatandaşlarca doldurulan organ bağışı kabulü formları da kabul edildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.