Sivas

Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliği

13:01 26 Eylül 2016
Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliği

Ulaş ilçesinde, Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programı düzenlendi.

Ulaş Çok Programlı Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen programda, öğrencilere 15 Temmuz'da yaşanan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi anlatıldı.

Okul müdür vekili Halit Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen ve 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşananları anlatan kitapçıkları öğrencilere dağıttıklarını söyledi.

Sınıf panoları oluşturduklarını ve vatan hainlerin darbe gecesi bombaladıkları TBMM binası ile darbe gecesi çekilen fotoğrafları panolara astıklarını belirten Akbulut, şunları kaydetti:

"Hazırlanan videoları da öğrencilerimize izlettirerek bilinçlenmelerini sağlıyoruz. Biz 15 Temmuz'u bir milat olarak görüyoruz. 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimini ve bu ihaneti gerçekleştirenleri ülkemizin geleceği gençlerimize çok iyi anlatmamız ve unutturmamamız gerekiyor. Gençlerimizin, Türk milletinin darbecilerin önüne geçerek demokrasiye nasıl sahip çıktığını bilmesi lazım. 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi rahmet, minnet ve anıyor, gazilerimize ise acil şifalar diliyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.