Sivas

Sivas'ta "Kore Tarih ve Kültür Etkinlikleri"

15:54 27 Eylül 2016
Sivas'ta "Kore Tarih ve Kültür Etkinlikleri"

"Kore Tarih ve Kültür Etkinlikleri" kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi'nde Kore filmi gösterimi yapıldı.

Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, babasının da bir Kore gazisi olduğunu hatırlatarak, Kore anılarıyla büyüdüğünü söyledi.

Böyle bir etkinliğin Sivas'ta düzenlenmesinde dolayı mutlu olduğunu dile getiren Yıldız, "1950'lerden bu yana Türkiye ile Kore arasında hep bir iş birliği ve dosluk hep olmuştur. İstiyoruz ki Cumhuriyet Üniversitesi'nde Kore ile de teknolojik, mühendislik, kültürel anlamda iş birliği yapalım. Böylesine birbirine bağlı iki ülke insanının bu tür etkinliklerle dostluklarının pekişeceğinden elbette kuşkumuz yok. Bu etkinliklerle birbirimizi daha iyi tanıma fırsatı bulacağız." ifadelerini kullandı.

Kore Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Vuçuyu da Sivas'ta olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Kore ve Türkiye arasında tarihsel bir geçmiş olduğunu aktaran Vuçuyu, Kore kültürünün Türk kültürüne benzediğini de belirtti.

Vuçuyu Cumhuriyet Üniversitesi ile iş birliğinin gelişmesini de istediklerini dile getirerek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Rektör Yıldız, Vuçuyu'ya bir tablo hediye ederken, daha sonra hep birlikte "Babam için öde" adlı Kore yapımı film izlendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.