Sivas

İşsiz gençten örnek davranış

11:56 06 Ekim 2016
İşsiz gençten örnek davranış

Hükümet Konağı bahçesindeki bankta oturan Kaan Avşar (28), bankın altında bir cüzdan buldu.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde yaşayan işsiz genç, cüzdan içerisinde bulduğu bin lirayı sahibine teslim etti.

Cüzdanda kredi kartları, kimlik ve bin lira para olduğunu gören Avşar, kimlik bilgilerinden hareket ederek cüzdan sahibi Halil Akyüz’ün (53) Akıncılar ilçesinde ikamet ettiğini tespit etti.

Akyüz'e telefonla ulaşan Avşar, cüzdanı ve bin lirayı sahibine ulaştırdı.

Bir süredir işsiz olan Avşar, Akyüz'ün kendisine bir miktar para verme teklifini de kabul etmedi. Bunun üzerine Akyüz, Avşar'ın çocuklarına bazı hediyeler aldı.

Cüzdanı sahibine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Avşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar kursağımızdan haram lokma geçmedi. Evimize haram lokma sokmadık. Suşehri insanının kimsenin malında mülkünde gözü olmaz. Cüzdan sahibini bulduğum için çok mutlu oldum. Her ne kadar işsiz olsak da evimize helal lokma götürme peşindeyiz." dedi.

Halil Akyüz (53) de telefon gelene kadar cüzdanı kaybettiğinin farkında olmadığını belirterek, "Suşehri'nde bankadan maaşımı çektikten sonra alışveriş yaptım. Daha sonra dinlenmek üzere oturduktan sonra Akıncılar'a geldim. Suşehri insanının ne kadar mert ve dürüst olduğunu, haram yemediğini bir kez daha ispat ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.