Sivas

Suşehri'den kısa kısa

14:54 27 Ekim 2016
Suşehri'den kısa kısa

Suşehri Belediyesi tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla 7 bin kişilik aşure dağıtımı yapıldı.

İlçedeki Muhsin Yazıcıoğlu Aile Çay Bahçesi ve ilçe Halk Pazar alanında oluşturulan stantlarda vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Belediye Başkanı Fazlı Yüksel , her yıl Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtımını geleneksel hale getirdiklerini belirtti.

Bu sayede ilçede birlik ve beraberliğin sağlandığını ve dostluğun pekiştiğini vurgulayan Yüksel, "Geleneksel hale gelen organizasyonumuzda bu yıl 7 bin kase Aşura hazırladık. Katılan hemşehrilerimize ve emeği geçen ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

- 900 aileye kömür yardımı

Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, ilçe merkezi ve köylerde bulunan 900 aileye kömür yardımı yapılacağını belirtti.

Perçi yaptığı yazılı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaklaşık 900 ihtiyaç sahibi ailelere yönelik kömür dağıtımı yapılacağını belirtti.

Perçi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu yıl ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köyler olmak üzere bin 500 ton kömür dağıtımı yapılacaktır. Kış aylarında ihtiyaç sahiplerine devlet tarafından verilen kömür Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından sorunsuz şekilde ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için çalışmalar başlamıştır. Amacımız her zaman ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanında olmaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.