Sivas

Kayseri ve Sivas'ta kültür sanat

15:22 16 Şubat 2017
Kayseri ve Sivas'ta kültür sanat

Kayseri ve Sivas'ta tiyatroseverler toplumsal konuları işleyen oyunları izleme imkanı bulacak.

Kayseri'de Develi Mustafa Aksu Kültür Merkezi'nde, 18 Şubat Cumartesi günü saat 12.00 ve 15.00'te Peter Pan’ın "Hayaller ülkesi"ndeki kaybolan çocukları, Wendy ile olan maceralarını ve Kaptan Hook’u yenişini anlatan "Hayaller Ülkesi" adlı oyun sahnelenecek.

Aynı gün ve saatlerde Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunda ise bozuldukları için bir rafa atılan ve buna çok üzülen oyuncakların, yaz gelince açılan pencereden tesadüfen içeri giren uğur böceği ile bir anda değişen hayatlarını konu alan "Oyuncaklar" isimli oyun sergilenecek.

Tiyatroda saat 19.30'da ise Türk aile yapısı ve toplumunun sosyo-kültürel yapısı, inanç ve ahlak yapısını bozmaya yönelik planlar, Türkiye Cumhuriyeti ve milletin iktisadi ve siyasi kalkınmasını önlemeye yönelik çalışmaları anlatan, 28 Şubat sürecinden sonra Türkiye'de yaşanan gelişmeler, askeri vesayetin sona ermesi, temel hak ve hürriyetlerin kişi, sınıf, ırk, inanç ayırt edilmeksizin korunması konularına dikkat çeken "Karanlıkta Açan Çiçekler" oyunu izleyici ile buluşacak.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda 19 Şubat Pazar günü ise saat 12.00 ile 15.00'te "Şarkılarla Masallar" isimli çocuk tiyatrosu, 19.30'da da İbrahim Sadri sahne alacak.

- Sivas

Sivas Devlet Tiyatrosu "Lysistrata" adlı oyunu sahnelemeye devam edecek.

Sabahattin Eyüboğlu ve Azra Erhat'ın Türkçeye çevirdiği, 1983'te Türkiye'de "Şalvar Davası" filmiyle sinemaya, 1987'de Alman çizer Ralf König'in eliyle çizgi filme, 2005'te Amerikalı besteci Mark Adamo tarafından operaya uyarlanan oyunun yönetmenliğini Barış Erdenk yapıyor.

Savaş ve barış ikileminde kadının rolünü sahneye yansıtan oyunda, MÖ 490-478 yıllarındaki Yunan-Pers savaşlarından sonra Yunanistan'ın iki büyük gücü olan Atina ve Sparta arasındaki iktidar mücadelesi ile artan gerilimin MÖ 411'de savaşa dönüşmesi anlatılıyor.

Oyun, yıkımdan ve ölümden başka bir şey getirmeyen savaşa karşı, Lysistrata'nın liderliğinde kadınların örgütlenmesini ve erkekleri barışa zorlamak için her türlü yolu denemesini konu alıyor.

Eser, bugün ve yarın saat 19.30, 18 Şubat saat 14.00 ve 19.30'da Atatürk Kültür Merkezi'nde beğeniye sunulacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.