Sivas

Suşehri'nde arıcılar bilgilendirildi

10:17 17 Şubat 2017
Suşehri'nde arıcılar bilgilendirildi

Sivas Arıcılar Birliği Suşehri Temsilciliği tarafından belediye konferans salonunda düzenlenen toplantıya Hacettepe Üniversitesi'nden Doç. Dr Aslı Özkırım ve 19 Mayıs Üniversitesi'nden Dr. Ali Korkmaz konuşmacı olarak katıldı.

Suşehri ilçesinde arıcılara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kovan bakımı konusunda katılımcıları bilgilendiren Özkırım, hasta arıların diğer kovanlardan uzak bir yerde muhafaza edilmesi ve burada tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

Aksi takdirde bu hastalığın diğer arılara da bulaşarak hastalığın yayılmasını sağlayacağını vurgulayan Özkırım, arıcıların mağdur olmamaları için bu tür önlemler alınması gerektiğine işaret etti.

Değişen mevsimlerle birlikte değişen doğa koşullarının arıcılar üzerindeki etkilerini arıcıların çok iyi bilmeleri gerektiğine dikkat çeken Özkırım, "Usta arıcılık, usta zaman yöneticiliğidir." dedi.

Korkmaz ise, arıyı bilen tanıyan arıcının onun aylara, mevsimlere göre değişen ihtiyaçlarını da bileceğini ifade ederek, "Bizler arıcılarımızı bilgilendirip, daha iyi verim almalı ve daha sağlıklı arılar yetiştirmeliyiz. Bu çerçevede güzel ve kaliteli ballar alarak satışını yapabiliriz." diye konuştu.

Programa, ilçede faaliyet gösteren arı yetiştiricileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.