Sivas

Camide define avına sert zemin engeli

11:52 21 Şubat 2017
Camide define avına sert zemin engeli

Sivas'ın Divriği ilçesindeki tarihi Kantepe Camisi içerisindeki türbenin etrafında define arayan kişi veya kişiler, zeminin sert olması nedeniyle başarılı olamayınca caminin güvenlik kamerasının kayıt cihazını alarak kaçtı.

İmamoğlu Mahallesi'nde bulunan Kantepe Camisi'nin arka kısmındaki pencere demirlerini keserek içeri giren kişi veya kişiler, türbenin etrafında kırıcı ve delici el makinesi yardımıyla define aradı.

Zeminin çok sert olması nedeniyle başarılı olamayan define avcıları, caminin güvenlik kamerasına ait kayıt cihazını sökerek kaçtı. Din görevlisinin yıllık izinde olmasından dolayı bir süredir ibadete kapalı olan camideki olayı fark eden bir mahalle sakini, durumu polise bildirdi.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Mahalle sakinlerinden Öner Tellioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pencereden içeri giren kişi veya kişilerin cami içerisindeki türbenin etrafında define aradıklarını söyledi. Caminin halılarının 2009 yılında çalındığını ve güvenlik güçlerinin takibi sonucunda hırsızların yakalandığını belirten Tellioğlu, "Define avcıları ve hırsızlar nedeniyle camide bazı güvenlik önlemleri aldık. Camiye güvenlik kamerası taktırdık ama define avcıları kameranın kayıt cihazını da sökerek götürmüşler." dedi.

Cami içerisindeki türbenin kime ait olduğunu tam olarak bilmediklerini aktaran Tellioğlu, tarihi camiye daha önce de define avcılarının ve hırsızların zarar verdiğini dile getirerek önlem alınmasını istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.