Sivas

Sivas Medicana Hastanesinde artroskopi ile omuz ameliyatı

11:52 21 Şubat 2017
Sivas Medicana Hastanesinde artroskopi ile omuz ameliyatı

Sivas Medicana Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinden Opr. Dr. Turan Taş, omuzda oluşan ağrı ve hareket zorluklarında ileri teknoloji kullanan hastanelerde uygulanan artroskopi yöntemiyle tedavi imkanının hastanelerinde de başladığı bildirildi.

Taş, yaptığı yazılı açıklamada, Sivas'ta sağlık alanında bir ilke daha imza atarak "omuz artroskopisi" ile muayene ve tedavi imkanı sunduklarını belirtti.

Omuz bölgesinin vücudun en hareketli eklemi olduğunu vurgulayan Taş, "Omuz bu geniş hareket kapasitesi ile doğru orantılı olarak yaralanmaya oldukça açık bir konumdadır. Omuzda oluşacak problemler, omuz çıkığı, kontrolsüz hareket ve ağır yük kaldırma esnasında oluşabilir ve devamlı olur. Ancak omuz artroskopi sayesinde bu problemleri aşmak artık hiç de zor değildir." ifadesini kullandı.

Omuz artroskopisinin uygulanması için öncelikle hastanın rahatsızlığının tam olarak tespit edilmesi için gerekli klinik ve radyolojik tetkikler yapıldıktan sonra uygulanacak tedavi yönteminin kararlaştırıldığını aktaran Taş, omuz bölgesi kaslarındaki yırtıkların, travma ya da yaşlılığa bağlı kireçlenmelerin kapalı yöntemle başarılı şekilde tedavi edilebildiğini belirtti.

Omuz bölgesinde sorun yaşayan hastaların, hastanelerinde uygulanmaya başlanan artroskopi sayesinde kısa sürede sağlığına kavuşabildiğine işaret eden Taş, şöyle devam etti:

"Omuz ağrıları özellikle ileri yaşlarda kolu yana doğru ani kaldırma (sıkışma sendromu) veya ağrılık taşıma esnasında omuz kaslarının kemik yapılar arasında sıkışması sonrası (rotator cuff yırtığı) oluşabilir. Artroskopi sayesinde bu bölgedeki hasarlanma, yırtıklar ve enflamasyon görüntülenebilir. Omuzu hareket ettiren dört ana kas grubunun yırtıkları, omuz eklemini derinleştiren destek dokuların yırtıkları, bunlar genellikle çıkık gibi travmalarla birliktedir, omuz kuşağını saran yapıların aşırı gevşemesi ve buna bağlı tekrar eden çıkıkların görülmesi, yırtık kapsül, omuz ekleminin donması ve omuz ekleminin kireçlenmesi durumunda astroskopik yöntem ile tedavi uygulanabilir."

Kapalı yöntemle ameliyat için ameliyat öncesi gerekli olan laboratuvar ve röntgen tetkikleri yapıldıktan sonra ameliyata engel bir durumu yoksa hastanın aynı gün ameliyat edilip ertesi gün taburcu edilerek tedavinin sonraki aşamalarının belirlenen kontrol aralıkları ile ayaktan devam ettiğini vurgulayan Taş, böylece hastanın en kısa sürede sağlığına kavuştuğunu belirtti.

Taş, "Artroskopik yöntemde doktorunuz omuz ekleminizin içini görüntüleyerek işlemi gerçekleştirecektir. Artroskop ve diğer aletler için açılmış olan küçük cilt delikleri bir veya iki dikiş materyali ile kapatıldıktan sonra omzunuza pansuman ve bandaj yapılır. Cilt kesileri çok küçük ve dar olduğu için buna bağlı olarak artroskopi sonrası yara iyileşmesi ve ağrı bir o kadar da az olacaktır." ifadesinde bulundu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.