Sivas

CHP Sivas Emek Büroları Başkanı Korkmaz:

13:06 16 Mart 2017
CHP Sivas Emek Büroları Başkanı Korkmaz:

CHP Sivas Emek Büroları Başkanı Nilgün Korkmaz, "Biz emek büroları olarak kıdem tazminatının fona devredilmesini kabul etmiyoruz. Kıdem tazminatının her ay bir fona düzenli olarak ödenmesi, işvereninin işçileri keyfi olarak işten çıkarabilmesinin önünü açacaktır." dedi.

Korkmaz, kıdem tazminatıyla ilgili CHP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, kıdem tazminatının fona devredilmesinin emekçilerin yıllardır süren mücadeleler sonucu kazandığı hakkı ortadan kaldıracağını iddia etti.

Kıdem tazminatının fona devredilmesinin referandumdan önce yapılması gerektiğini savunan Korkmaz, şunları söyledi:

"Biz emek büroları olarak kıdem tazminatının fona devredilmesini kabul etmiyoruz. Kıdem tazminatının her ay bir fona düzenli olarak ödenmesi, işverenin işçileri keyfi olarak işten çıkarabilmesinin önünü açacaktır. Çünkü toplu halde yapılması gereken ödeme, işçilere dolaylı yoldan da olsa bir iş güvencesi sağlamaktadır. Ayrıca hükümetin planı, 30 gün üzerinden hesaplanan tazminatın 15 güne indirilmesidir. Bu kazanılmış hakkın kaybı olacaktır. Emekçiler var olan haklarından bir adım dahi geri atmayacak, hakları olanı alabilmek için mücadeleye devam edecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.