Sivas

KOSGEB'in kredi desteği esnafı sevindirdi

17:29 04 Nisan 2017
KOSGEB'in kredi desteği esnafı sevindirdi

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, KOSGEB tarafından kobilere yönelik olarak sağlanan sıfır faizli kredi desteğinden kentte 2 bin 180 kişinin faydalandığı belirtti.

SESOB'dan yapılan açıklamaya göre, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tanzer Erdem, KOSGEB Sivas Hizmet Merkezi Müdürü Bahattin Ünal, KOSGEB Müşaviri ve Kredi Süreç Koordinatörü Muhammed Koytak, SESOB'u ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Köksal, sıfır faizli kredi kullanımında KOSGEB Müdürlüğünün her zaman kendilerine yardımcı olduğunu, esnafın sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirterek, bu kredinin esnafa büyük katkı sağladığını ifade etti.

Koytak ise sıfır faizli kredi desteğinden çok sayıda esnafın faydalandığını aktardı. Sivas’ta bin 267 işletmenin kullanacağı kredinin hesabına yatırıldığını dile getiren Koytak, şunları kaydetti:

"812 işletmeye KOSGEB ve banka onayı verilmiş ama parasını henüz alamamıştır. 104 işletmenin ise 2015 veya 2016 beyannamesi beklenmektedir. İşletmelerimize 51 milyon 895 lira kredi kullandırılmıştır. Bu kredilerden alan esnaflar yıl boyunca bankalara para ödemeyecek. Bir yıl sonra üç ayda bir 8 eşit taksit halinde aldığı parayı geri ödeyecek. Alınan paranın faizini ise KOSGEB karşılayacak. Bu kredi kullanımı ile ilgili süreç 28 Nisan’da sora erecek."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.