Sivas

Sivas'ta esnaflar 153 milyon lira kredi kullandı

12:47 12 Nisan 2017
Sivas'ta esnaflar 153 milyon lira kredi kullandı

Sivas Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliğinin, kentteki esnaflara 153 milyon lira kredi kullandırdığı belirtildi.

Sivas Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, birliğin yıllık olağan genel kurulu yapıldı. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Konferans Salonu'nda yapılan olağan genel kurulda divan başkanlığını Sivas Esnaf Odaları Birlik Başkanı Beşir Köksal yaptı.

Bölge birliğinin yapılan çalışmaları hakkında bilgi veren Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Yüksel Demirgil, 2016 yılı sonu itibariyle 153 milyon lira kredi kullandırıldığını belirtti.

Türkiye genelinde faaliyet gösteren 32 bölge birliği ve bini aşkın Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi bulunduğunu aktaran Demirgil, şunları kaydetti:

"Şu an itibariyle Türkiye genelinde dağıtılan kredi miktarı 21 milyar liraya yaklaşmıştır. 2017 yılı hedefi ise 25 milyar liradır. Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği olarak 2016 yılı sonuna kadar kullandırdığımız kredi plasmanı 153 milyon liraya ulaşmıştır. Sivas Bölge Birliği olarak Sivas merkez ve ilçe kooperatifimizle hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Türkiye genelinde dağıtılan kredi miktarına baktığımızda piyasa koşullarına göre çok avantajlı olan kooperatif kredilerine esnaf ve sanatkarlarımızın ilgisi giderek artıyor. Şu anda bu şartlarda kredi veren ve kredi kullandıran bir başka kurum ya da kuruluş Türkiye'de bulunmamaktadır."

Genel kurulda, yönetim kurulu ve denetim kurulu raporları ile hesap bilançoları, tahmini bütçe okunduktan sonra ibra edildi.

Genel kurula bölge birliğine bağlı ilçelerde faaliyet gösteren kooperatif başkanları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.