Sivas

Sivas'tan Suriye'ye yardım

15:53 14 Temmuz 2017
Sivas'tan Suriye'ye yardım

Sivas İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneğince (İHH) temin edilen gıda ve giysi malzemelerini taşıyan 2 tır Suriye'ye uğurlandı.

Sivas İHH Başkanı Ahmet Çakmak, Cumhuriyet Meydanı jandarma binası önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada ilaç, un, elbise ve su taşıyan 2 tırı Suriye'ye uğurladıklarını söyledi.

İHH olarak Suriye'ye 76. yardım tırını uğurladıklarını belirten Çakmak, Anadolu'nun tarihin her devrinde mazluma ve mağdura kucak açtığını ifade etti.

Türkiye'de 3 milyon Suriyelinin bulunduğunu dile getiren Çakmak, "Ekmeğimizi bölüyor, acıyı paylaşıyor ve yanı başımızda cereyan eden emperyal tezgahın bitmesi için ülke olarak mücadele ediyoruz." dedi.

Dernek olarak Suriye direnişinin ilk gününden bu güne kadar geçen 6 yıl içinde mazlum Suriye halkının ve haklı direnişlerinin yanında olduklarına işaret eden Çakmak, 76 tır insani yardım malzemesiyle Suriye halkının yaralarına merhem olmaya gayret ettiklerini kaydetti.

Basın açıklamasının ardından yardım tırları dualar eşliğinde Suriye'ye yolcu edildi.

Programa Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Semiha Ekinci, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İlhan Karakoç ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.