Sivas

Kösedağ Savaşı şehitleri anıldı

16:19 15 Temmuz 2017
Kösedağ Savaşı şehitleri anıldı

Çataloluk Köyü Muhtarlığı ve Çataloluk Köyü Derneğince Haklıyurt Yaylası mevkisinde, Aksu Köyü Derneği ve muhtarlığınca da Sakaröküz mevkisinde iki ayrı anma programı düzenlendi.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, Anadolu Selçukluları ile Moğollar arasında 1243 yılında yapılan Kösedağ Savaşı'nda şehit düşenler, savaşın yapıldığı Kösedağ’da dualarla anıldı.

Savaşın yapıldığı 3 bin 50 rakımlı Kösedağ'ın zirvesinde düzenlenen etkinliklere katılan Suşehri Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, bu topraklarda 1071 yılından bu yana sürekli şehitler verildiğini söyledi.

Uzunoğlu, dünyanın hiçbir yerinde toprak için Türk milleti kadar şehit veren başka bir ülke bulunmadığına dikkati çekerek, "Bu nedenle bizim toprağımız çok kıymetlidir. Bu nedenle toprağımız her daim şehit kanlarıyla sulanmıştır. Mücadeleler ettik, tırnağımızla kazıyarak bugünlere geldik." dedi.

Her daim toplum içerisinden hainler çıktığına işaret eden Uzunoğlu, "15 Temmuz da bunlardan bir tanesidir. İçimizden bazı hainler çıkmıştır fakat bu millet, her daim bu toprakları canı pahasına kurtarmayı bilmiştir. Rabb'im birliğimize ve dirliğimize zarar vermesin. Bizlerin tarih anlayışı hep zaferlerle doludur, bizler hep zafer günlerimizi anarız. Kösedağ Savaşı'nda şehit olan askerlerimizi 774 yıldır anıyoruz." diye konuştu.

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel de geçmişini bilmeyenlerin geleceğe umutla bakamayacağını belirtti.

Kösedağ Savaşı şehitlerinin 774 yıldır anıldığını ifade eden Yüksel, "Hiçbir devlet programı olmadan 774 yıldır bu geleneği sürdüren bu kardeşlerimizden Allah razı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Kösedağ Savaşı'nın tarihçesi hakkında İlçe Müftülüğü görevlisi Hasan Yılmaz tarafından katılımcılara bilgi verildi.

Kaymakam Uzunoğlu ve beraberindeki ilçe protokolü, Kösedağ Savaşı'nda şehit düşen Anadolu Selçuklu komutanlarından Köse Süleyman'ın türbesini ziyaret ederek, dua okudu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.