Sivas

Sivas merkezli FETÖ operasyonu

19:43 26 Temmuz 2017
Sivas merkezli FETÖ operasyonu

Sivas merkezli 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 2 asker daha tutuklandı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma çerçevesinde, Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 5 asker, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden emekli astsubay H.B. ile astsubay A.U.U. tutuklandı, teğmen M.Y, jandarma uzman çavuşlar M.Y. ve A.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında dün de bir üsteğmen, bir uzman çavuş ve 4 astsubay tutuklanmış, bir astsubay ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan 4 astsubay da adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı. Üsteğmen E.G. ise emniyetteki ifadesinin ardından salıverilirken, firari bir şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Öte yandan gözaltındaki bir asker ile bu operasyon kapsamında bugün görev yaptığı Sivas'ta gözaltına alınan astsubay Y.E.Ş'nin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.