Sivas

Sivas'ta 29 sanıklı FETÖ/PDY davası

21:00 26 Temmuz 2017
Sivas'ta 29 sanıklı FETÖ/PDY davası

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 29 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma", "usulsüz işsizlik ödeneği" aldıkları öne sürülerek dava açılan tutuklu eski öğretmenler, O.K, T.A, U.M.E, İ.B, E.K, M.Y, M.A, H.T, E.B, M.U, G.K. ile 8 tutuksuz sanık, avukatları ve bazı sanık yakınları katıldı.

Samsun E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan eski öğretmen O.A. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Duruşmada dinlenilen ve "emniyet mahrem imamı" olduğu öne sürülen eski öğretmen M.U, 15 Temmuz darbe girişimini ve bunu yapanları lanetlediğini söyledi.

Üst üste birkaç kez KPSS'ye girdiğini ve kazanamadığını belirten M.U, FETÖ ile ilgisi bulunmadığını savundu.

Tutuklu sanıklardan "emniyet mahrem imamı" olduğu öne sürülen İ.B. de FETÖ dershanelerine gitmediğini, evlerinde kalmadığını, hiçbir derneğine üye olmadığını ve Bank Asya'da maaş amaçlı hesabının bulunduğunu iddia etti.

- "Bu örgütü, terör örgütü olarak geç algıladım"

Örgütte mahrem imam olduğunu öne sürülen tutuklu sanık T.A. ise örgüt için çalıştığı iddiasını kabul etmeyerek, "ByLock kullanmadım. Bu örgütü, terör örgütü olarak geç algıladım." dedi.

Tutuksuz sanıklardan Ş.Y, haksız aldığı iddia edilen işsizlik maaşının geri ödemesini yaptığına dair makbuzu mahkeme heyetine sundu.

Duruşmada diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile 7 tanık dinlendi. Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti davada isimleri geçen tanıkların dinlenmesi ve sanıkların ByLock raporlarının araştırılması için duruşmayı 26 Ekim'e erteledi.

Soruşturma kapsamında hakkında dava açılan firari sanıklar İ.E, Y.D, E.A, H.G, O.M.E, A.A, M.A, B.S.G. ve R.Ç.B'nin yakalanması için de çalışmalar devam ediyor.







YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.