Sivas

Esnaf ve sanatkarlara kredi müjdesi

12:22 08 Ağustos 2017
Esnaf ve sanatkarlara kredi müjdesi

Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifince esnaf ve sanatkarlara sağlanan düşük faizli kredilerde vadenin 4 yıldan 5 yıla çıkarıldığı bildirildi.

Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, yaptığı yazılı açıklamada, yapılan son düzenlemelerle esnaf ve sanatkarlara daha iyi koşullarda kredi sağlama imkanı bulduklarını ifade etti.

Hükümetin verdiği desteklerle her yıl esnaf ve sanatkarlara kullandırdıkları kredi miktarlarının arttığını belirten Demirgil, esnaf ve sanatkara 1 yıllık borçlanmalarda yüzde 4, 1 yılı aşan borçlanmalarda ise yüzde 5 faizle kredi kullandırabildiklerini bildirdi.

Demirgil, bu yıl yapılan yeni düzenlemeyle uygun faiz koşullarına ilave olarak vade sürelerinde de uzatmaya gidildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kooperatifimizden kredi kullanan esnaf ve sanatkarlarımız kredilerini 4 yıl vadeye kadar ödeyebiliyorlardı. Yapılan son düzenleme ile ödeme vadeleri 4 yıldan 5 yıla çıkartılmıştır. Kredi miktarına göre 1 yıldan 5 yıla kadar ödeme planı uygulanan esnaf ve sanatkarlarımız 3'er aylık dönemlerde yaptıkları ödemelerde 4 yıllık süre zarfında 16 taksitle ödeme yaparken, son düzenleme sonrasında 5 yıllık süre zarfında 3’er aylık ödeme planı kapsamında 20 taksitle ödeme imkanına kavuştular."

Esnaf ve sanatkarlara bu koşullarda 150 bin liraya kadar kredi kullandırabildiklerini belirten Demirgil, sağlanan kredi imkanlarından yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarları, kooperatiflerine başvuruda bulunmaya davet etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.