Sivas

Divriği'de devlet vatandaş işbirliğiyle köy konağı yapıldı

15:26 31 Ağustos 2017
Divriği'de devlet vatandaş işbirliğiyle köy konağı yapıldı

Sivas Valisi Davut Gül, Divriği ilçesine bağlı Çukuröz köyünde devlet-vatandaş işbirliği ile yaptırılan köy konağının açılış törenine katıldı.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, köy konağının açılış törenin de konuşan Gül, köye kazandırılan konağa destek veren vatandaşlara teşekkür etti.

Köylerin yaşaması gerektiğini vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

"Köyleri yaşatacak olan sizlersiniz. Bin tane tesis, binlerce kilometre yol, birçok ev de yapılsa buraların içerisinde insan yoksa yaşama ihtimali yok. Dolayısıyla yıllar önce başka şehirlere göç eden vatandaşlarımız köylerine geri dönmezse, en azından yaz aylarında, bayramda ya da tatillerde kendi topraklarına sahip çıkmazsa buraların yaşama ihtimali yok. Ancak sizler köylerinize sahip çıkıyorsunuz, her fırsatta doğup büyüdüğünüz yerleri ziyaret ediyorsunuz. Köyünüze birinci, ikinci nesil geliyor bu toprakları boş bırakmıyor, inşallah üçüncü nesil de gelmeye devam edecek. Sizler sahiplenirseniz köyler yaşamaya devam edecek."

Vali Gül, köy konağının kazandırılmasında emeği geçen dernek başkanlarına, muhtarlara ve köy sakinlerine teşekkür ederek, konağın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Gül, köy konağının açılışını, Divriği Kaymakam Abdullah Özübek, İl Genel Meclis Üyesi Sadık Güller, köyde 43 yıl muhtarlık yapan Zülfikar Aslan, dernek başkanları ve köy halkı ile gerçekleştirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.