Sivas

CHP Sivas Milletvekili Akyıldız, gazetecilerle bir araya geldi

14:48 23 Eylül 2017
CHP Sivas Milletvekili Akyıldız, gazetecilerle bir araya geldi

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, "Milletin vekili, milletine hesap verecek" adlı toplantıda kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Akyıldız, 25 ve 26. dönemde TBMM'ye sunduğu kanun teklifleri ve önergeler hakkında bilgi verdi.

Akyıldız, 2015 yılındaki seçimlerde Sivas'tan milletvekili seçilerek parlementoya girdiğini hatırlatarak, "2 yılı aşkın bir süredir onurla ve gururla sizleri temsil etmeye gayret ediyorum. Şunu her zaman her yerde onurla söyledim, Sivas kardeşliğin, dostluğun, birlik ve beraberliğin başkentidir." dedi.

Bu toplantıdaki amacının Sivas'ta milletvekilliği döneminde Sivas için neler yaptığının bilinmesi olduğunu söyledi.

Akyıldız, milletvekilliği süresince Sivas'ın problemleriyle ilgili meclise çok sayıda önerge ve kanun teklifi sunduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Sivas'ta yaşanan uzman doktor ve sağlık personeli sıkıntısı, Zara ilçesindeki köylerin içme suyu problemi, Divriği, Hafik, İmranlı, Kangal, Zara ve bir çok ilçelerine bağlı köylerin yol ve ulaşım sorunuyla ilgili soru önergesi sundum. İlk verdiğim kanun teklifi ise Sivas'a 2. bir devlet üniversitesi kurulmasıyla ilgiliydi. Bu teklifi kimin verdiği ya da yaptığı önemli değil. Benim derdim Sivas'a 2. bir üniversite kurulması."

Sivas'ın problemleriyle meclise sunduğu bir çok önergeyi de anlatan Akyıldız, bu bu önergelerine cevap beklediğini belirtti.

Akyıldız, daha sonra gazetecilerin Sivas ve gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu da toplantıya katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.