Sivas

Okul bahçesine kuş yuvaları yerleştirdiler

11:31 18 Aralık 2017
Okul bahçesine kuş yuvaları yerleştirdiler

Sivas'ın Ulaş ilçesinde Ulaş Cumhuriyet Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ortak olarak kullandıkları okul bahçesine 20 ahşap kuş yuvası yerleştirdi.

Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Bünyamin Karacalar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında öğrencilere doğa bilinci aşılamak için okul bahçesine kuş yuvaları bıraktıklarını söyledi. Öğrencilerin her gün düzenli olarak yuvalara yem bıraktığını belirten Karacalar, kış ayları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşların bu sayede daha kolay beslenebildiklerini ifade etti.

Karacalar, teneffüslerde öğrencilerin kuşların yapılan yuvalara konmalarını yakından izlediklerini ve bunun öğrencilerin merhamet duygularını güçlendirdiğini ifade ederek, "Başladığımız bu proje ile çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılayacak ve canlıları sevdirecek çalışmalar yaptık. Şu anda okulumuzda 20 tane kuş yuvası yaparak ağaçlarımıza astık, bunun devamı gelecek kafes sayısını arttıracağız." dedi.

Cumhuriyet Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Azime Yıldız ise uygulanan proje sayesinde kuşlara yem vermenin ve onları soğuk havada barındırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, "Okul penceresinden kuşların kafeslere konduğunu gördükçe duygulanıyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.