Sivas

Burs parasını Mehmetçik Vakfı'na bağışladı

13:42 16 Şubat 2018
Burs parasını Mehmetçik Vakfı'na bağışladı

Divriği ilçesinde bir ortaokul öğrencisi, Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek amacıyla burs parasını Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

Divriği Hüsnü Aydın Anadolu İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Ömer Cem Yozgat, Milli Eğitim Bakanlığının her yıl yaptığı Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavında başarı göstererek ortaokul ve lise öğrenimi boyunca alacağı bursun ilki olan 620 lirayı Mehmetçik Vakfına bağışladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Melih Sayar ve okul müdürü Ahmet Aygün ile Divriği Kaymakamı Tolga Özdemir'i makamında ziyaret eden Yozgat, bağış makbuzunu Özdemir'e teslim etti.

Yozgat, Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'na katılarak, vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin bekası için teröristlere karşı canını ortaya koyan kahraman Mehmetçiklerin ve onların ailelerinin yanında olduğunu söyledi. Kalbiyle askerlerin yanında olduğunu göstermek adına bu bağışı yaptığını belirten Yozgat, operasyona katılan Mehmetçiklere her zaman dua ettiğini ifade etti.

Öğrencinin bu davranışının kendisini duygulandırdığını belirten Kaymakam Özdemir ise "Bu asil davranışı ortaya koyan Ömer Cem Yozgat'a hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum. Onu yetiştiren ailesine ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Öğrencimizin duruşu yediden yetmişe bu milletin asla yıkılamayacağının bir nişanesi olduğunun göstergesidir." dedi.

Özdemir, Yozgat'a teşekkür belgesi verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.