Sivas

Şarkışla'da “17 Kutlu Bayrak" gökyüzünde dalgalandı

18:10 13 Mart 2018
Şarkışla'da “17 Kutlu Bayrak" gökyüzünde dalgalandı

Şarkışla ilçesinde geçmişten günümüze kadar kurulmuş 17 Türk Devleti'nin bayrağı düzenlenen törenle göndere çekildi.

Akçakışla köyündeki Şehit Yıldırım Kuzucular ilk ve ortaokulu bahçesinde, Kadı Burhaneddin Öğrenci Meclisi tarafından "17 Kutlu Bayrak Gökyüzünde" adlı program düzenlendi.

Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, törende yaptığı konuşmada, tarihe damga vuran 17 Türk Devleti bayrağının göndere çekilmesinden dolayı mutluluk yaşadığını söyledi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Pektaş, "Tarihe damgasını vurmuş aziz Türk devletlerinin bayraklarını inşallah göndere çekeceğiz. Bizim bir davamız, bir derdimiz var, o da bu dünyada güçlünün yanında değil, haklının yanında olabilmedir. Bu bir hak davası, hak mücadelesi. İşte bu hak mücadelesinde bulunduğumuz zaman diliminde inanıyoruz ki yüce Mevlada İslam'ın son ordusunun inşallah yanında olacak."

Afrin'de güvenlik güçleri tarafından yürütülen Zeytin Dalı Operasyonu'nda yedi düvele karşı istikbal mücadelesi verildiğini aktaran Pektaş, bu aziz milletin masum ve mazlumun son ümit kapısı olduğunu ifade etti.

Okul müdürü Cengizhan Karakurt da insanları bir araya getiren ortak değerler olduğunu söyleyerek, "Dil, din, tarih, bayrak ve vatan bu değerlerin başlangıçlarıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin sınandığı bu zorlu günlerde, millet olarak ihtiyacımız olan şey, tarihimize bakıp damarlarımızda dolaşan asil kana kulak vermektir." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından okulun bahçesine dikili 17 direğe protokol ve davetliler tarafından, özgürlük ve bağımsızlığın sembolü 17 bayrak tek tek göndere çekildi.

Programa İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yusuf Özkan, Şarkışla Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Ergen, şehit Yıldırım Kuzucular'ın babası Kazım Kuzucular, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.