Sivas

Kolunda alçı olduğu için KPSS'ye alınmadı

13:07 22 Temmuz 2018 1 Yorum Var
Kolunda alçı olduğu için KPSS'ye alınmadı

Sivas'ta, kolunun alçıda olduğunu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine (ÖSYM) bildirmeyen aday sınava alınmadı

Öğretmenlik ve kamudaki A ve B grubu kadrolar için 4 oturumda gerçekleştirilecek Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) birinci oturumuna girecek adaylar, giriş belgelerini göstererek ve arama yapılarak içeriye alındı. Birçok aday yanlarında getirdiği araba anahtarı, çanta, cüzdan, telefon, kent kart, koltuk değneği gibi eşyalarını salon girişinde bıraktı.

ÖSYM'YE BİLDİRMEDİĞİ İÇİN ALINMADI

Adaylardan Furkan Uzunoğlu, kolunun alçıda olduğunu ÖSYM'ye bildirmediği için sınava alınmadı. Uzunoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Alçılı olarak sınava alınmayacağımı bilmiyordum. Zaten alçıya alınalı 3 gün oldu, alçılı girmek de yasakmış. Giriş belgesinde de yazmıyor, bize de bilgilendirme olmadı." diye konuştu. Kimi adaylar ise sınavda kabul edilmeyen kimlik belgesi getirdiği veya geç kaldığı için sınava giremedi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Sabri Kamberiyeli 5 yıl önce Şikayet Et
    Su memleket bir turlu duzelemedi. Kisinin beyani hic onem arz etmiyor. Varsa yoksa akla mantiga sigmayan brokratik engeller. Alcili kol kisinin sinavda sorulari isaretlemesini engelliyor mu? Veya sinav salonunda sinavdakilerin sorulari cevaplamasini engelliyor mu? Adam 3 gun once kirmis kolunu. Sabahta kirmis olabilirdi. Sinavi girmesini osymi aramamasi engelliyor. Yani burokrasi engel. Ne zaman bitecek bu ulkede brokrasi?
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Alçı meselesi başkasını veya kendisini engellemesi değil. Öyle olsa grip olanı veya öksüreni de almazlar. Kopya riskinden dolayı almıyorlar. Mantıklı mı? Bence değil. Bu riski önleyecek ek tedbir alınabilir. Ama görevliler sorumluluğu üzerinden atmak için kolayı seçiyorlar.
  • kılıç51 5 yıl önce Şikayet Et
    kolunda ki alçıyla sınava alınmaması saçma.Alınması gerekir.Yanlış.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.