Sivas

Suriyeli gelin, 13 yıl sonra düğün heyecanı yaşadı

11:09 21 Eylül 2018 -2 Yorum Var
Suriyeli gelin, 13 yıl sonra düğün heyecanı yaşadı

Sivaslı Latif Kaman ile üniversite yıllarında tanışıp evlenen, ancak imkansızlıklar nedeniyle gelinlik giyemeyen Suriyeli Cihan Jumaan Kaman (38), bu hayalini 13 yıl sonra gerçekleştirdi. Gelinlik ve damatlık giyen Kaman çiftinin düzenlediği düğün törenlerine üç çocukları da şahitlik etti.

Sivas'ta inşaat işleriyle uğraşan Latif Kaman (50) 2005'te iş için gittiği İstanbul'da, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde okuyan Suriyeli Jumaan'la tanıştı. Kısa sürede birbirlerine aşık olan Kaman ile Jumaan evlenmeye karar verdi. Kaman, okulunu bitiren Cihan Jumaan'ın ülkesi Suriye'ye giderek ailesinden istedi. Suriye'de ülkeye özgü bir şekilde düğün yapan Kaman eşini de alarak memleketi Sivas'a döndü. Eşine Sivas'ta da düğün yapma sözü veren Kaman, bazı imkansızlıklar nedeniyle bunu yerine getiremedi. Aradan geçen 13 yılda çiftin Furkan (12), Yusuf (10) ve Bünyamin (6) adını verdikleri 3 çocukları oldu. Şarkışla ilçesinde eczacılık yapan Suriyeli Cihan Kaman ile Latif Kaman daha önce gerçekleştiremedikleri düğünü yapmaya karar verdi. Çift, bugün yaptıkları düğün ile 13 yıl önceki hayallerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Çiftin, kentteki bir düğün salonunda gerçekleştirilen düğün törenine üç çocuğu, gelinin Suriye'den gelen akrabaları ve damadın yakınları katıldı. 

'ÇOK GÜZEL BİR DUYGU, HEYECANLIYIM'

13 yıl sonra hayaline kavuşan Cihan Jumaan Kaman, çok mutlu olduğunu söyledi. Düğünlerinde çocuklarının da yer aldığını belirten Kaman, "Her çocuğa anne ve babalarının düğününe katılma gibi bir şey nasip olmaz" dedi.

İnşaat işiyle uğraşan ve ikinci evliliğini gerçekleştiren Latif Kaman ise fakültenin çevre düzenleme ihalesi için gittiği fakültede eşiyle tanıştığını söyledi. Çeşitli sebeplerden dolayı erteledikleri düğünlerini bugün yapmaya karar verdiklerini anlatan Kaman, "Eşime söz vermiştim, kısmet bugüneymiş. Çok güzel bir duygu, heyecanlıyım" diye konuştu.

Çiftin en büyük çocukları Furkan Kaman da anne ve babasının düğünlerini görmenin heyecan verici olduğunu, bundan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

En küçük çocukları Bünyamin Kaman ise anne ve babasının düğününde bulunmanın heyecanını yaşadığını söyledi. Çift ile çocukları çalan müzik eşliğinde çifte telli oynayıp, halay çekerek eğlendi.

YORUMLAR

-2 Yorum Var
  • Bir kul 5 yıl önce Şikayet Et
    Yüce yaradan onları birbirine uygun görüp evlenmelerini kısmet edip üç evlat vermiş. Şirke girmeyelim dikkat edelim yazdıklarımıza.
    Cevapla
  • T.C. 5 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekler her zaman acıdır ve gerçekler her zaman duymak istemeyen insanları rahatsiz eder.siz de dediklerimin doğru olduğunun farkindasiniz maksat konusmak için konuşmak işte.Evlerinde onlarla mi yaşıyorsunuzda mutlu aile diyorsunuz siz ve sizin bu görünen şeylerle.yorumunuz ne kadar da boş ve anlamsiz hadi kabul.edin bu tür yaş.farkı olan evlilikler sonu hüsran ve kesinlikle olmamasi gereken.siz kizkardesinizi ya da kizinizi babasi gibi duran birine verir misiniz tabiki hayirr ama lafa gelince güzeller mutlular dersiniz millet için
    Cevapla
  • velhasıl 5 yıl önce Şikayet Et
    saçmalamak için çok gayret etmişsin.
  • MUHASEBECİ 5 yıl önce Şikayet Et
    dostum aralarında 30 yaş yok 12 yaş var. Ayrıca evlenmişler 3 çocuk sahibi olmuşlar ve yıllar sonra düğün yapma cesareti sergilemişler. anlamadım sizin bu suriyeli sevgisizliğinizi. şizofren olduk her şeyin altından kötü bir mana arıyoruz. bırakın bildikleri gibi yaşasınlar.
  • savas 5 yıl önce Şikayet Et
    aradaki yas farkı 12. çok değil. Nasipoldukdan sonra olur. Hem adam yeni evlenmiyor. Adam 38 yasındayken 26 yasında kızla evlenmiş. Bunda sizin tepkşnizi cekecek kadar ne var ki ?
  • Ayşe 5 yıl önce Şikayet Et
    Apooo bize ne be yahu senin anan babandan 17 yaș büyükse,,,
  • T.C 5 yıl önce Şikayet Et
    Ayșe haklisin ,seninde dedigin gibi (SENCE SORUN DEGIL)
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Hiç de sorunlu gibi gorünmúyorlar, siz düşünce açınízín, açísını geliştirmeye çalíşın takmayín böyle şeyleri. Sayín T.C.
  • mühendis bey 5 yıl önce Şikayet Et
    sırf altın fiyatları arttı diy yapmışlardır :)
    Cevapla
  • Ruya 5 yıl önce Şikayet Et
    Hahahaha
    İlk beğenen sen ol
  • Cam 5 yıl önce Şikayet Et
    Iyiymiş
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Gelinlik Nedir. Allah aşkına. Elbise. Vicdanın temiz olsun.
    Cevapla
  • Ecdad 5 yıl önce Şikayet Et
    Evleneceğin kızada söylersin:)
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.