Sivas

Şehit aileleri Vali Gül'ü ziyaret etti

13:57 08 Ekim 2018
Şehit aileleri Vali Gül'ü ziyaret etti

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Kars'a gitmek üzere yola çıkan Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Çanakkale Şubesi üyeleri, Sivas'ın tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.

Çanakkale'den Sivas'a gelen şehit aileleri, Vali Davut Gül'ü makamında ziyaret etti.

Sivas ziyaretlerinin ilk gününde Vali Gül ile bir araya gelen misafirler, kongre şehri Sivas'ta olmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti.

Vakfın Çanakkale Şubesi Başkanı Gülşen Uz, şehit ailelerine Sivas'ı tanıtacaklarını vurgulayarak, ev sahipliğinden dolayı Gül'e teşekkürlerini iletti.

Tarih ve kültür şehri Sivas'ta şehit ailelerini misafir etmekten duyduğu mutluluğu belirten Gül ise "Çanakkale ülkemizin en tanınan ve en çok sevilen şehirlerinden bir tanesi. Özellikle bu ülkenin tapusu olarak gördüğümüz şehit ve gazi ailelerimize çok şeyler borçluyuz. Bu ziyaretiniz bizlere gurur dolu destanı bir kez daha hatırlattı. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal ise geçmişten bugüne Sivas'ın tarihle iç içe olduğunu ifade ederek, "Dernek olarak ilimizde şehit ve gazi ailelerimize yönelik çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Sayın Valimiz Davut Gül’ün önderliğinde de her türlü sıkıntılarımızı çözüme kavuşturuyoruz". açıklamasında bulundu.

Ziyaretin sonunda Gül, Çanakkaleli misafirlerine günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.