Sivas

Anne köpek ölen yavrusunu kendi gömdü

06:29 05 Şubat 2020 7 Yorum Var
Anne köpek ölen yavrusunu kendi gömdü

Sivas’ın Divriği ilçesinde yeni doğum yapan bir köpeğin ölen yavrusunu kendi patileri ile gömmesi kameraya yansıdı.

Divriği ilçesine yaklaşık uzaklığı 35 kilometre mesafede bulunan Ağaçlıgöl köyünde ilginç bir olay yaşandı. Melez Kangal köpeği gece saatlerinde doğum yaparak 7 tane yavru dünyaya getirdi. Köpeklerin hepsi bir süre sonra telef oldu. Köpeğin sahibi ölen yavruları bir çuvala koyarak uzak bir noktaya bıraktı. Ölen yavrularına çok üzülen anne köpek, çuvaldan çıkardığı yavrularından birini kendi patileriyle açtığı toprağa gömdü. Durumu fark eden köpek sahibi Faruk Bolat, o anları cep telefonu kamerası ile kaydetti. Bolat, cep telefonu kamerası ile görüntülediği duygusal anları sosyal medya hesabından paylaştı. İzleyenleri duygulandıran görüntülerde anne köpek, ölen yavrusunu kendi patileri ile açtığı toprağa gömdüğü görülüyor.

Faruk Bolat, anne köpeğin ölen yavrusunu kendisinin toprağa gömmesinin insanı manevi açıdan düşündürdüğünü belirterek, “Köpeğimizin yavrulayacağını biliyorduk. Ama yavrulamasına yaklaşık 1 ay olduğunu düşünüyorduk. Bir gün sabah geldiğimizde köpeğimizin yaklaşık 17 yavru doğurduğunu gördük. Yalnız o gece karın yağması ve havanın soğuk olmasından dolayı yavruların birçoğunu öldüğünü birçoğunun ise can çekiştiğini gördük. Yapacak hiçbir şey yoktu. Kısa süre içerisinde bütün yavruları öldü. Bizde ölen yavrularını alıp, bir çuvala koyup attık. Anne köpek de çuvalın içinden yavrularını alıp toprağa gömdü. Bir köpeğin yavrularını böyle toprağa gömmesi gerçekten insanı manevi açıdan düşündürüyor” dedi.
 

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • Erdall 4 yıl önce Şikayet Et
    Sahibinden daha ZEKİ ve Sahibinden Daha MERHAMETLİ
    Cevapla
  • Aslan baba 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayvandan ders alacak kadar cahil bu video u çeken.. Bide diyor çuvala koyup attım diye.. Rezil..
    Cevapla
  • cevat 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlık ölmüş hayatımız sosyal medya olmuş. Sanki sosyal medyada aferin almak için yavruların ölmesini beklemiş. Hiç mi akıl yok hamile köpeğe sıcak bir ahır bulamadın mı. Hayvan besliyorsan aç ve açıkta bırakırsan ölümünden sen sorumlusun. Bu hususta Hadis bile var. Bari gömseydin, köpek bile senden akıllı.
    Cevapla
  • Sakarya 4 yıl önce Şikayet Et
    Köpek sahibinden çok daha zeki ,akilli ölūnūn gömūlmesi gerektiğini bold.
    Cevapla
  • Bahri 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayvan bile gömüyor,sen cuvala koyup attım diyorsun insanliktan yoksun zat.Birde goruntuleri yayınlamış, inşallah once sen bir şeyler alırsın o videodan.
    Cevapla
  • Sakarya 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok isabetli yazdiniz sizi kutlarim
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.