Bahçeli: 63 kafası karışık, akıldan yoksun adam

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin Kürt meselesinin çözüm süreci için oluşturduğu "akil adamlar" listesinde yer alanlara "Bunlar akıldan yoksun adamlar" dedi.

Bahçeli: 63 kafası karışık, akıldan yoksun adam
Bahçeli: 63 kafası karışık, akıldan yoksun adam
GİRİŞ 07.04.2013 22:27 GÜNCELLEME 07.04.2013 22:27
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Bahçeli, akil kişilerin sorunun ne olduğunu bilmediklerini ileri sürerek, "Bu işler film çevirmeye benzemez. Bu işler arabesk söylemeye benzemez. Bu işler televizyona çıkıp milletin gözüne baka baka AKP'den beslenerek, onların yalanına katkı sağlamaya benzemez. Bu iş başka bir iştir. O sebepten dolayı bu gidişata bir dur demek lazım." diye konuştu.

Bahçeli, Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde belediye ziyareti sırasında halka hitaben bir konuşma yaptı. Bahçeli, konuşmasında, çözüm süreci için, bunun çözüm değil bölünme olduğunu bildirdi. Türkiye'nin çok nazik bir ortamdan geçtiğini dile getiren Bahçeli, milli ve üniter yapının sarsıldığını, milli ve manevi değerlerin tahrip edilip, toprak bütünlüğünün parçalanmanın eşiğinde olduğunu, sosyal dokunun ayrıştığını vurguladı. Bahçeli, şunları kaydetti:

"Türkiye 36 parçaya bölünme ihaneti ile karşı karşıya. Ve şimdi de kalkmışlar bu ihanetin adını milleti aldatacak şekilde "çözüm" veya "barış" diye ifade ediyorlar. Kendilerinin ifadesi yetmedi. Şimdi de 63 tane kafası karışık, zihni bulanık, sanat adına müzik adına, bilim adına ve sözde aydınlık adına, aydınlar adına farkında olmadan bölücülüğe hizmet eden AKP-PKK ikilisinin dümen suyuna takılarak onların anlatamadıklarını kendileri anlatma gayreti içerisinde sizleri akıllarınca ikna edecek. Bunlar akil adam değil akıldan yoksun insanlar."

"OKLAVAYI ALIP KOVALARLAR"

Bahçeli, akil adamların milletin birliği, dirliği için her türlü fedakarlığı dün, bugün yapanlar, yarın da yapmaya hazır olanlara neyi anlatacaklarını sordu. Bahçeli şöyle devam etti:

"Sumbas'ta bunlar konuşurken hangi bir sorunun cevabını doğru bir şekilde verecek. Sorunun ne olduğunu biliyorlar mı, bu işler film çevirmeye benzemez. Bu işler arabesk söylemeye benzemez. Bu işler televizyona çıkıp milletin gözüne baka baka AKP'den beslenerek onların yalanına katkı sağlamaya benzemez. Bu iş başka bir iştir. O sebepten dolayı bu gidişata bir dur demek lazım."

Konuşması sırasında "PKK'yla işbirliği yapmasınlar" diyen bir kadının konuşmasının ardından Bahçeli, "Bu hanımefendinin sorusuna akil adamlar nasıl cevap verecek. Bu sorunun cevabını bulamazsa bu hanımefendi ne yapacak. Oklavayı alıp bunların alayını kovalayacak. Önümüzdeki seçim çok önemlidir. Bu seçimde milletimizin geleceğini tayin edeceksiniz. AKP'nin oy kaybını bu millete hediye edin." diye konuştu.

YORUMLAR 23
  • levent 11 yıl önce Şikayet Et
    akıldan yoksun kıme denır. Rahsan affı ile katilleri hırsızları sokağa salana - ans cumhurbaşkanı seçilebilsin diye mhp milletvekili sadi somuncuoğlunu meclis kapısında dövdürene - bankalardan milletin parası çalınırken buna dayanamayan ecevit in bakanı intihar ederken ne olup bittiğini anlamaktan bile aciz olan zavallılara - anayasadan savaş yakın savaş terör suçları dahil idam cezasının çıkarılması maddesi konulurken öcalan ın bu suçlar dışında kalan TCK 125 ten idam a mahkum olduğunu bilmeyen ya da görmezden gelen cahillere denir - ama bunca haltı yiyenlerin cehaletten değil ihanetten bu naneleri yediklerini söylemek daha doğrudur
    Cevapla
  • Nasuh BİLEN 11 yıl önce Şikayet Et
    Bu başlığı görünce insanın kalbi buruyor hiç söylenecek söz mü. Sonra Sayın Bahçeli iktidarda olsa ve çağırmış olsaydı hiç şüphem yok geleceklerdi.Bu davete gidenlere neden kızılsın ki.Bunu siyaset dışı düşünceyle yazıyorum.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    63 ü kafasız, kendi kafalı. sevsinler seni.!. söyleyecek başka şey yok zahar.!
    Cevapla
  • KordanAdam 11 yıl önce Şikayet Et
    hakan haklı bey. "bisküvit" değil "bisküvi", bakın siz de bilmiyorsunuz biz sizi yadırgıyor muyuz? konuştuğunuz şeyler ne kadar küçük olursa ufkunuz da o kada küçülür. biraz büyük meselelerden bahsedin, Büyük Ortadoğu Projesi gibi mesela.
    Cevapla
  • Hasan KARA 11 yıl önce Şikayet Et
    Bahçeli Bile Anlamış. Ak Partinin bir kaç dönem daha iktidarda kalacağını. O yüzden diyor ki "Ak Partiye biraz oy kaybettirin". Yani kendisinin iktidar olması için bir düşüncesi yok Ak Parti tek başına iktidar olsun da mevcut oy oranından bir iki puan aşağı düşsün. Yani Ak Partinin biraz oy kaybetmesi Bahçeliye kafi. Daha fazlasını istemiyor. MHP'ye ve Bahçeliye umut bağlayanlara acıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı