Bakan Şahin, Kamer Genç'e dava açacak

Bakan Şahin, Genç'e, Genel Kurul'daki sözleri nedeniyle tazminat davası açacak.

Bakan Şahin, Kamer Genç'e dava açacak
Bakan Şahin, Kamer Genç'e dava açacak
GİRİŞ 26.04.2013 21:30 GÜNCELLEME 27.04.2013 09:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e, Meclis Genel Kurulu'ndaki sözleri nedeniyle tazminat davası açacağını bildirdi.

GENEL KURUL'DA NELER YAŞANMIŞTI, GENÇ NE DEMİŞTİ?

TBMM Genel Kurulu'nda, mevzuatlardaki 'özürlü', 'sakat' ve 'çürük' gibi ifadelerin 'engelli' olarak değiştirilmesini öngören tasarının soru-cevap bölümünde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile CHP'li Kamer Genç arasında tartışma yaşanmıştı.

CHP'li Kamer Genç'e, Bakan Fatma Şahin'e yönelik, "Atatürk acaba bu Cumhuriyet'i kurmasaydı, siz hangi devletin vatandaşıydınız, o makamda oturacak mıydınız? Otursaydınız hangi tarikat mensubu kitlenin, bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz? Atatürk'ün getirdiği nimetleri inkar etmeyin" sözleri nedeniyle TBMM Genel Kurulu'nda kınama cezası verilmişti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, CHP'li Kamer Genç hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

İstanbul'da katıldığı programda basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını cevaplayan Şahin, "Küçültücü, kendi üslubuna yakışır bir şekilde bir soru sordu. Mustafa Kemal Atatürk'süz Çanakkale olmaz. Ama biz söylem Atatürkçülüğü yapmıyoruz. Yakamıza onun rozetini takarak, onu kullanarak siyaset yapmıyoruz. Biz bu ülkenin medeniyet ve çağdaşlaşma yolunda onun bize bıraktığı kurumlara sonuna kadar sahip çıkıyoruz" diye konuştu.

"BİR ANADOLU KADININA BUNU SÖYLEMESİ ONUN NE KADAR SEVİYESİZ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR"

"Ben kendisini milletvekili olarak da kabul etmiyorum" diyen Bakan Şahin, bütün parlamentonun Kamer Genç'e yönelik tepkisini ortaya koyduğunu söyledi.

Şahin, şöyle konuştu:

"Bir kadına, hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'na, seçilmiş bir kadına, bir Anadolu kadınına bunu söylemesi onun ne kadar seviyesiz, ahlaksız olduğunu gösteriyor. Biz hukuki mücadelemizi de yapacağız. Bütün parlamento, bütün partiler bir araya geldi ve hem özür dilediler, hem de kınama cezası verildi. Kendisi de öyle bir hadsizlik yaptığı zaman böyle bir tepki beklemediği için her zaman söyler, söyleyebilir. Ama bu çamuru üzerimize sıçratmayalım diye bir anlayış vardı. Dünkü tepkiden sonra ağzından çıkanı kulağının duyması gerektiğini, bir üslubun, ahlaki değerlerin, etik değerlerin olduğunu gördü. Korkusundan, yüreksizliğinden, cesaretsizliğinden o salona yeniden giremedi"

"OLAY KARŞISINDA TEK VÜCUT OLAN PARLAMENTOYA TEŞEKKÜR EDERİM"

Şahin, olay karşısında tek vücut olan parlamentoya teşekkür ettiğini belirterek, Genç'in bundan ders alması gerektiğini dile getirdi. Şahin, "Ders almazsa biz ders almasına devam edeceğiz. Çünkü biz kadınlar olarak, kadınları küçültecek hiçbir davranışa müsaade etmeyiz. Ben Anadolu kadınını temsil ediyorum. Bana hakaret Anadolu kadınına hakarettir. Benim şahsımla alakalısı yok bu işin. Ben bütün kadınlar adına bu makamdayım ve buna da müsaade edemem. Hem suç duyurusunda bulunacağız, hem de tazminatımızı almak için de hukuki mücadelemize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"CHP DE ÖZÜR DİLEDİ"

Genç'in sözlerinin ardından CHP'nin özür dilediğini anlatan Şahin, "Parti de özür diledi. Sayın Akif Hamzaçebi akşam beni aradı, çok üzgün olduğunu söyledi. Parlamentoda toplu bir özür ve kınama çıktı. Parlamento kendine düşeni yaptı, onu yalnızlaştırdı ve zavallı halde bırakmış oldu" dedi.

Davanın kazanılması halinde elde edilecek gelir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki kurumların bir projesinde değerlendirilecek.

YORUMLAR 3
  • levent 10 yıl önce Şikayet Et
    Kamer i gören. ya akp çok vergi alıyor ama alternatifi de 28 şubat ın kuklası hortumcuların hamisi bahçeli ile 12 eylül ün damışma meclisi üyesi çapsız kamer deyip gene akp ye oy veriyorlar - kamer tek başına akp ye tüm oyların 550 sini kazandırıyor geri kalanlarda erdoğan ve ekibinin kazandırdıkları
    Cevapla
  • Remzi Altunkaya 10 yıl önce Şikayet Et
    gercekler acidir. genc yine bam teline dokanmis dogru söyledigi bütün kadinlara saygisisliktir da söylediklerinde gercek payi var cumhuriyetin tek kötülügü Türkce alfabe yoksa cok iyi dizayn edilmis
    Cevapla
  • metin akdağ 10 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede tek kadın sadece fatma şahin değil ki!!!. yoksa chp li ve mhp li kadın vekiller kamer genç'in sözlerini tasdikliyorlar mı? hayır, tasdiklediklerini sanmıyorum. chp li ve mhp li kadınlarında en az fatma şahin kadar onurlu ve haysiyetli olduğunu düşünüyorum... eminim onlarda yarın kamer genç aleyhinde dava açacaklardır....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı