CHP'li Öğüt, şap zararının karşılanmasını istedi

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, başta Kars ve Ardahan olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan şap hastalığı yüzünden hayvanlarını kaybeden vatandaşların zararlarının hükümet tarafından karşılanmasını istedi.

CHP'li Öğüt, şap zararının karşılanmasını istedi
CHP'li Öğüt, şap zararının karşılanmasını istedi
GİRİŞ 14.06.2013 13:27 GÜNCELLEME 14.06.2013 13:27

CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, Kadın Kolları Başkanı Avukat Meryem Çetin ve partilerle birlikte Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde basın toplantısı düzenleyen Ensar Öğüt, hayvancılığın içinde bulunduğu sorunu Ardahan'a gelecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de aktaracağını bildirdi. Kars, Ardahan ve Iğdır'da şap hastalığı ile ilgili incelemelerde bulunduğunu anımsatan Ensar Öğüt şöyle konuştu:

"Örneğin Kars merkez Başgedikler Köyü'nde telef olan 350 kadar hayvan, açılan 9 ayrı kuyuya gömüldü. Meclis'te bu konuda konuşma yaptım ama hükümetin ve Tarım Bakanlığı'nın kılı bile kıpırdamadı. Yörede geçik kaynağı hayvancılıktır. Besicinin hayvanı gittiği zaman kendi canı gitmiş gibi olur. Bir köyde 300 hayvan ölüyorsa ben bir milletvekili olarak niçin öldüğünü araştırmak durumundayım. Baktım olmadı Ardahan'dan Meclis'e bir hayvan iskeleti götürerek basın toplantısı yaptım. Şap hastalığından ölen hayvanların devlet tarafından zararının karşılanmasını istiyorum. Burada insanlar Ermenistan sınırında vatan bekçiliği, bayrak bekçiliği yapıyor. Bu insanlara devletin maaş vermesi gerekirken, ölen hayvanlarına duyarsız kalması doğru değil. Tarım Bakanı siz sayın Başbakan'a yalan söyleyerek koltuğunuzda oturmaya devam etmek istiyorsunuz. Bu yaptığınız ayıptır, buraya gelin ve durumu görün. Tarım Bakanı bu vatandaşın zararını ödeyene kadar eylem yapacağız. Sadece Kars'ı değil, diğer illeri de gezi parkına çevireceğiz."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'