Hüseyin Çelik'ten Lice için bomba açıklama

AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik, Diyarbakır Lice ilçesine bağlı Kayacık köyündeki karakol yapımı esnasında yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı.

Hüseyin Çelik'ten Lice için bomba açıklama
Hüseyin Çelik'ten Lice için bomba açıklama
GİRİŞ 28.06.2013 23:57 GÜNCELLEME 29.06.2013 00:12
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Twitter'dan Lice'deki olaylarda hedefin çözüm süreci olduğunu söyleyen Çelik, #DirenÇözüm hastagini açtı.

Çelik'in açıklamasından başlıklar:
Ergenekon uzantıları, ulusalcı ırkçılar Lice'den Büyük Oyuna destek çıkarmaya çalışıyorlar.
Diyarbakır'da şu anda 15 karakol inşaatı var. Bunların tamamı eski karakolların yenilenmesinden ibarettir.Yeni karakol yok.
Lice-Kayacık'taki karakol inşaatı da eskinin yenilenmesi inşaatıdır. Kaldı ki ihtiyaç halinde yeni karakol da yapılabilir.
Süreç başlarken kontrolsüz grupların bu süreci zehirleyebileceğini ısrarla belirterek herkesi duyarlılığa davet ettik.
Bugün Lice'deki üzüntü verici olayda hayatını kaybeden eylemciye rahmet, yaralılara şifa diliyorum.
Lice'deki olaydan sonra Sosyal Medyadaki malum yalan, iftira ve abartı timleri hemen işbaşı yaptı.
Kürt kardeş lütfen bilhassa sen dikkat et! Büyük Oyun'cular Gezi Parkı'nın Kürt Versiyonunu devreye sokmak istiyorlar.
Şimdi,yaralılar arasında akrabaları bulunan Lice'li bir vatandaş aradı. Örgüt üyesi bir grup,vatandaşı karakol basmaya zorlamış.
Lice'li vatandaşa göre, eylem önce protesto olarak başlamış ,sonra iş şantiye bina ve çadırlarını yakıp yıkmaya dönüşmüş.
Lice'li vatandaşa göre, şantiyenin çadırları ve diğer yapıları yakıldıktan sonra eski karakolun içine girilmeğe çalışılmış.

 

YORUMLAR 10
  • nurettin gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Çok Kurnaz Ve Sadık Ahmaklara Dikkat.... Kargaşa için fırsatı ganimet bilenlere alet olmamak için çok sabırlı ve temkinle beraber kararlı olmak lazım...Bir boşluğun olması çok pahalıya mal olabilir.Çok kurnazlar olduğu çok sadık Ahmaklar da söz konusu..
    Cevapla
  • DADAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    kaçakçılık terör kaçak elektirik hangi bölgede varsa oraya karakol lazım. kanunlara uysaydınız...
    Cevapla
  • vuslatcan 10 yıl önce Şikayet Et
    Hakkın hatırı Âlidir, hiç bir hatıra feda edilmez.... Ben ne BDP liyim, ne PKK'liyim, Ne devletçiyim. Ben ''Allah'a çağıran, salih amelde bulunan ve: "Gerçekten ben müslümanlardanım...'' ayetinin muhatabı olarak konuşuyorum. Bana ırkı duygularla konuşmayın, yanlış anlarım! Zira sözlerim bundan öte uzaklıktadır... Bu süreçte kÜRT BÖLGESİNDE YENİ KARAKOLLARLARIN İNŞAA EDİLMESi yanlıştır. Pkk silahlı mücadeleden vazgeçmişken, güvenlik sorunu riski en aza inmişken, siz karakollar inşaa etmeye devam ederseniz bu halk, öz vatanında kendini, evinde tutsak olarak görür. Hükümet bunu görmeli. Provoke edici girişlerden uzak durmalıdır. Hükümet devlet adına bu yanlışları yapmaya devam ettikçe, Bdp de bu yanlışları koz olarak kullanacak ve taraftar bulmaya devam edecektir... Âkîl ehli müslümanlar ve vicdan ehli insanlar olaya müdahil olmalıdır...
    Cevapla
  • Serdarserdar 10 yıl önce Şikayet Et
    KARAKOL YERİNE İNTERNET KAFE. Başınıza bir sıkıntı gelince internet kafefe gider sıkıntınızı giderirsiniz.... Karakol istemiyorsunuz ya..
    Cevapla
  • Serdarserdar 10 yıl önce Şikayet Et
    KARAKOL. Karakol, kolluk kuvvetlerinin güvenlik hizmetlerini yürüttükleri bir binadır. Bir suça maruz kalmaları halinde vatandaşların yardımına koşacak olan kolluk kuvvetlerinin hazırda bekledikleri bina. Jandarma veya polis karakolu, her ikisi de aynı. Karakolun yakınında bulunmasını kim ister? Kanuna saygılı, kurallara uyan vatandaşlar. Peki, kim istemez? Suç işleyen, kaçakçı, hırsız, arsız, terörist istemez. Karakol yapılmasın ki kendileri istedikleri gibi at koştursunlar. Kendinizi kandırmayın artık. NOT: BAŞINIZA BİR İŞ GELİRSE 24 SAAT 155 POLİS VEYA 156 JANDARMAYI ARAYABİLİRSİNİZ. Dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan görevliler sizlere yardımcı olacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak